PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MAIDANEZI PENTRU EXPORT

MAIDANEZI PENTRU EXPORT

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Eutanasierea câinilor maidanezi, păsuită la Târgoviște

  Avem legi, avem si norme, dar e greu sa le aplicam. Ceruta anul trecut de mai multi primari noua reglementare ce vizeza caini fara stapan pare sa ii puna acum in incurcatura. La Targoviste, programul de eutanasiere a maidanezilor va incepe cu o amanare. La prima vedere se pare ca autoritatile dau un ragaz persoanelor care vor sa adopte patrupede. De altfel, mai multe asociatii si ONG-uri care lupta pentru viata animalelor , au anuntat ca vor sa preia o parte din cainii care se afla in adapostul administrat de primarie, pentru a-i da spre adoptie strainilor.

De la debutul acestui an, din adapostul administrat de Primaria Targoviste au plecat 40 de caini. Un semn pozitiv, dar insuficent, la acest moment, strazile orasului gazduiesc, inca, sute de caini. Sunt sanse mari ca o parte din ei sa fie salvati, avand in vedere numarul mare al solicitarilor de adoptie care vin din Germania.

Potrivit reglementarii adoptate de guvern, dupa 1 martie 2014 si cainii care nu apar in evidentele oficiale vor fi considerati fara stapan: prin urmare, pot fi ridicati, dusi in adaposturi si eutanasiati dupa 14 zile, daca nimeni nu ii revendica.

Cand se va intampla acest lucru? Este greu de spus, reprezentantii municipalitatii nu pot spune cu exactitate care va fi data la care se va trece efectiv la uciderea animalelor. In schimb dau asigurarui ca la acest moment situatia cainilor fara stapan este bine gestionata.

Eutanasierea cainilor maidanezi a devenit posibila, dupa publicarea de la finele anului trecut, a normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan.

 

Ilona Rotaru

Ciprian Rusa

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe