PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MAIDANEZII, UN PERICOL PENTRU TÂRGOVIȘTENI

MAIDANEZII, UN PERICOL PENTRU TÂRGOVIȘTENI

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

Situatia cainilor fara stapan a scapat de sub control. Nu exista nici macar o zona, in Targoviste, care sa nu fie invadata de maidanezi. Putini sunt cei care mai au curaj sa treaca noaptea printr-un cartier, de frica haitelor de caini care ataca pe oricine. Numai in acest an, 1200 de targovisteni au ajuns la spital dupa ce au fost muscati de maidanezi. Autoritatile spun ca daca legislatia din domeniu nu se schimba, problema cainilor fara stapan nu va fi rezolvata, iar viata targovistenilor va fi in continuare pusa in pericol de haitele agresive.

Asta se intampla in plina zi, in Targoviste. Echipa MDI TV a fost la un pas sa fie muscata de maidanezi, care au devenit agresivi, chiar daca nu au fost provocati. Cateva mii de targovisteni ajung in fiecare an la spital, muscati de aceste animale fara stapan. Situatia a scapat demult de sub control. Pentru ca s-au inmultit alarmant, nici macar nu se stie cati caini se plimba nestingheriti pe strazile Targovistei. Se estimeaza ca numarul lor ajunge la 4-5000. Maidanezii au pus stapanire pe curtile scolilor si gradinitilor. In orice moment, un copil le poate cadea victima. Noaptea, haite intregi colinda cartierele.

Targovistenii trimit zilnic plangeri autoritatilor, speriati de numarul extrem de mare al maidanezilor. Cand vine vorba insa despre solutii pentru rezolvarea acestei probleme, se formeaza doua tabere. Unii spun ca trebuie sterilizati si tinuti in adaposturi sau eliberati pe strada. Problema este insa ca si maidanezii sterilizati sunt agresivi, iar in ceea ce priveste adapostirea lor, este aproape imposibil sa gazduiesti mii de caini comunitari.

In Targoviste, se cheltuiesc 400.000 de lei pe an pentru cainii comunitari. Sunt tinuti o perioada in adapostul de la Aninoasa, unde sunt sterilizati. Problema este ca adapostul are o capacitate de 100 de locuri, iar  cainii de pe strazi sunt mii. Chiar daca se doreste extinderea centrului, tot nu va fi suficient.

Autoritatile spun ca daca legislatia din domeniu nu va fi modificata, problema cainilor fara stapan nu va fi rezolvata.

ECHIPA: Madalina Zabava /  Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe