PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MANAGERUL DE GĂEȘTI, CRITICAT PENTRU CĂ A VRUT SĂ STOPEZE RISIPA

MANAGERUL DE GĂEȘTI, CRITICAT PENTRU CĂ A VRUT SĂ STOPEZE RISIPA

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Doctorul Laurențiu Belușică, managerul spitalului din Găesti, spune că refuză să arunce dozele de ser neutilizate și a decis să vaccineze pe oricine dorește, indiferent de vârstă sau de gradul de risc. De altfel, a și făcut un anunț pe pagina de Facebook în acest sens.

„A fost deschis azi și centrul de vaccinare din spitalul Găești. Administrăm vaccinul anticovid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”, a scris Laurențiu Belușică pe Facebook.

Text: Vaccinul scos de la -80 de grade Celsius poate fi păstrat 5 zile în frigider normal și 5 ore, după ce a fost scos din frigider. Dintr-un flacon se pot face 5 vaccinuri. Potrivit Realitatea Plus, la Spitalul Găești sunt și medici care nu vor să se vaccineze și, ca să nu fie aruncat serul, managerul a decis sa vaccineze omanei simpli, care s-ar fi putut inscribe pe o lista de asteptare . La Gaesti o situație în care s-a prezentat pentru vaccinare doar una din cele 5 persoane programate.

„Cine vrea să se vaccineze… Ne rămân doze și decât să le arunc mai bine le fac la cine vrea să se vaccineze. Ăsta e raționamentul pentru că, după ce i-ai făcut diluția, se pot vaccina 5 persoane. Dacă ai vaccinat una și ai terminat vaccinarea, rămâi cu 4 doze care se aruncă. Este 12 euro o doză și e păcat de ele, și atunci am zis că le fac la cine dorește să se vaccineze”, a declarat Laurențiu Belușică, managerul Spitalului Găești.

Initiativa doctorului Belusica a avut o evolutie neasteptata! Autoritatile centrale au criticat aceasta idee, iar doctorul militar Valeriu Gheorghita a declarat ca la Gaesti este vorba de un management defectuos.

Oamenii din Găești au salutat inițiativa managerului spitalului din oraș

Managerul spitalului din Găești a anunțat că până acum în România au fost aruncate 87 de doze e vaccin și intentia sa a fost sa nu faca risipă.

”În România, până acum, de când a început campania de vaccinare s-au aruncat 87 de doze. Asta înseamnă 87 de oameni care puteau fi vaccinaţi. Nu mi s-a părut firesc acest lucru şi am încercat să găsesc, dacă cumva voi rămâne cu vreo doză nefolosită, să fac ceva cu ea. Acesta a fost singurul scop pentru care am făcut postarea, care poate nu a fost tcmai oportună, a născut discuţii. Unii oameni nu au înţeles ce am vrut să spun, alţii au înţeles prea bine, cam aşa. Dacă eu am doi de vaccinat (…) și dacă am deschis un flacon și am vaccinat doi oameni, rămân cu trei doze. Ce fac cu ele? Le arunc? Nu mi s-a părut firesc să le arunc. Nu numai ca preț. Este 12 euro una, hai, că nu e o avere să zicem, dar, uite, s-au adunat. 87 de doze înseamna 87 de oameni care făceau vaccinul și care poate unul din ei fiind nevacinat poate va face COVID peste o lună. Nu știu, zic și eu, poate că exagerez. Nu am vaccinat, pentru că nu am avut când și nu a fost cazul (…) Asta a fost logica mea. Dacă am greșit, nu pot decât să îmi cer scuze. Acesta a fost managementul meu defectuos. Îmi pare foarte rău că l-am făcut.” a declarant dr. Laurențiu Belușică la Antena3.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe