PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SONDAJ: FEMEILE ȘI BĂRBAȚII AU DREPTURI EGALE

SONDAJ: FEMEILE ȘI BĂRBAȚII AU DREPTURI EGALE

de Andrei Oprescu
39 vizualizări

Sondajul face parte din Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030. Astfel, românii au fost întrebați despre șansele pe piața muncii între femei și bărbați, dar și importanța egalității și a independenței financiare a doamnelor. Potrivit sondajului, trei sferturi dintre respondenţi (73%) consideră că genul nu contează în relaţiile de muncă. 7% dintre aceştia ar prefera colegi bărbaţi, în timp ce 10% ar prefera colegi femei. 89% dintre cetăţeni consideră că egalitatea de gen este importantă pentru economie, 90% că este importantă pentru democraţie, în vreme ce 91% o văd importantă pentru ei personal.Rezultatele barometrului mai arată că 69% dintre cetăţeni sunt împotriva stereotipului că un bărbat trebuie să pună cariera mai presus decât a soţiei şi, în mod covârşitor, 92%, consideră că este firesc ca o femeie să aibă propria sursă de venit.

ȘANSE PE PIAȚA MUNCII ÎN ROMÂNIA

73% respondenți- genul nu contează

7% respondenți- preferă colegi bărbați

10% respondenți- preferă colegi femei

89% respondenți-egalitatea de gen, importantă pentru economie

90% respondenți -egalitatea de gen, importantă pentru democraţie

91% respondenți- egalitatea de gen, importantă personal

În privința rolurilor în societate și la locul de muncă, situația se schimbă puțin. 79% sunt de acord cu ideea că „femeile sunt mai predispuse decât bărbaţii să ia decizii pe baza emoţiilor”, faţă de 16% împotrivă. În schimb, 76% dintre respondenţi sunt de acord cu ideea că „cel mai important rol pentru un bărbat este să câştige bani”, 83% dintre cei chestionaţi sunt de acord că cel mai important rol pentru o femeie este să aibă grijă de casă şi familie.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe