Pentru o viaţă sănătoasă alimentaţia trebuie să fie pe primul loc. La Târgovişte, preparate extrem de sănătoase au fost pregătite pentru elevi, ca la carte. Bucătarii au fost colegii lor mai mari, studenţii de la Facultatea de Inginerie Alimentară. Salatele, chifteluţele, rulourile, sucurile şi pâinea au fost analizate de specialişti înainte de a fi expuse pentru a fi degustate.
Preparatele studenţilor au fost expuse la Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu în cadrul unui work-shop. Aceştia au pus în practică teoria învăţată la cursurile Facultăţii de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor şi au realizat cele mai gustoase şi sănătoase preparate.
Proiectul vizează lupta împotriva diabetului zaharat. Specialiştii DSVSA Dâmboviţa au încercat conştientizarea importanţei alimentaţiei sănătoase prin educaţie şcolară. Elevii au avut parte de un curs diferit, simţindu-se studenţi pentru două ore, cât a durat work-shop-ul.
La nivel mondial sunt 418 milioane de bolnavi care suferă de diabet zaharat, 2 milioane fiind doar în ţara noastră. Anul trecut 4 milioane de oameni au murit din cauza acestei afecţiuni. Preparatele studenţilor au fost verificate de specialişti înainte de a fi expuse.
La finalul evenimentului, copiii au degustat mâncărurile pregătite de studenţi.