PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MAREA CARTE A UNIRII

MAREA CARTE A UNIRII

de Andrei Oprescu
15 vizualizări

A fost lansată singura carte despre Unire dedicată copiilor, în anul centenar. Evenimentul a avut loc la Târgovişte, iar autorul Vasile Lupaşc a prezentat în poveştile sale oamenii care au contribuit la România de astăzi şi despre care nu s-a vorbit prea mult până acum în scrierile istorice.
Evenimentul a fost deschis de Mircea Silaghi, cunoscutul actor din cadrul Teatrului Tony Bulandra, care i-a dat viaţă lui Stroe Buzescu, unul din personajele alese de Vasile Lupaşc pentru cartea sa. Stroe Buzescu este unul din acei oameni care au contribuit la Marea Unire, dar care a stat mereu în umbră. Vasile Lupaşc l-a scos „la lumină”.
Prin cele câteva rânduri citite din Marea carte a Unirii, ne putem da seama că autorul a vrut să trezească sentimente legate de spiritul românesc în cititorii de toate vârstele, pentru că oricine poate lectura poveştile istorice, nu doar prichindeii.
Alături de scriitorul Vasile Lupaşc nu au fost doar prietenii şi iubitorii de povestiri istorice, ci şi cei care au pus umărul la realizarea acestei scriituri. Este o carte cu ilustraţii vii, dedicată întregitorilor patriei noastre.
Lansarea de carte s-a încheiat cu momente artistice de excepţie, susţinute de români autentici, care duc mai departe cu onoare tradiţiile poporului nostru. Este vorba despre Formaţia Victor Udrea de la Fieni.
Vasile Lupaşc nu se opreşte aici. Va continua poveştile despre Marea Unire într-un al doilea volum.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe