PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MASA DE PAȘTE, MAI SCUMPĂ

MASA DE PAȘTE, MAI SCUMPĂ

de Andrei Oprescu
89 vizualizări

Pentru 40% dintre români, Paștele este asociat cu masa în familie, alături de cei dragi, mai ales anul acesta, când peste două treimi vor petrece sărbătorile acasă, arată un sondaj Obor21.ro, realizat la nivel național. 80% dintre clienți s-au orientat în luna aprilie spre produse de miel și ied, având o comandă medie de 310 lei, în creștere cu 30% față de o perioadă obișnuită. Cererea pentru carnea de ied a crescut cu peste 250% în perioada Paștelui, dar s-a remarcat și o creștere de 150% pentru carnea de capră, comparativ cu aceeași perioadă din 2020. Bugetul alocat anul acesta achiziției de carne și produse din carne pentru Paște este de 200-500 de lei pentru 55% dintre români, un procent ușor mai crescut pentru respondenții din zona București-Ilfov, în timp ce 29% vor să aloce sub 200 de lei pentru acest tip de cumpărături. Daca într-o perioadă obișnuită a anului media comenzii este de 230 de lei, în luna aprilie aceasta ajunge la 310 lei.

CUMPĂRĂTURI PASCALE

sursa:Obor21.ro

-cerere carne ied 250%

-cerere carne capră 150%

Buget alocat produse carne Paște 2021 :

55% dintre români: 200-500 lei

29% dintre români: sub 200 lei

Ouăle roșii, nelipsite de pe masa de Paște s-au scumpit de asemenea. Un carton cu 10 ouă ajunge și la 6,99 lei. O pască poate fi achiziționată din supermarket cu prețuri între 25-35 de lei. Pentru un cozonac din supermarket românii plătesc până la 15 lei, iar pentru unul comandat la cofetărie, până la 50 lei, în funcție de umplutură, ingredinte, gramaj.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe