PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SECRETELE CELUI MAI GUSTOS COZONAC

SECRETELE CELUI MAI GUSTOS COZONAC

de Andrei Oprescu
44 vizualizări

Cu nucă, rahat sau stafide, cozonacul rămane oricând desertul preferat al românilor. Tradiţia preparării cozonacului în cuptoare ca pe vremea bunicii este cea care dispare cu fiecare generaţie. Aşa că, în această perioada tot mai multe doamne trec pragul patiseriilor pentru a comanda. Patiserii s-au înarmat cu multă răbdare şi forţă de muncă pentru a realiza cei mai buni cozonaci. Dacă doamnele și domnișoarele se orientează mai mult spre cozonacul din magazin, bunicile noastre încă mai respectă rețele tradiționale. În prag de sărbători casa este cuprinsă de mirosul de lămâie, esențe și de mireasma de cozonac proaspăt scos din cuptor. Se trezesc din miezul nopții pentru a frământa coca, la care pun ouă proaspete, făină, drojdie și lapte, apoi o pun la dospit, adaugă nuci și cacao și stau de veghe pe lângă cuptoare, pentru a avea pe masa de Paste cozonac proaspăt și gustos.Se spune ca testul suprem pentru o buna gospodina este coacerea cozonacului. Prajitura traditionala a romanilor are insa una dintre cele mai complicate retete de realizat, care nu iese de fiecare data nici celei mai pricepute bucaterese. Asa ca foarte multe doamne vor cumpara bunatatile din supermarket. Mare atentie insa. Cozonacul industrial este un produs care, in cele mai multe situatii, nu mai are nimic din gustul, savoarea si reteta cozonacului traditional. Dacă la cozonacul tradițional sunt suficiente 7 ingrediente, pe etichetele cozonacilor din comerț veți găsi aproape 30 de ingrediente.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe