PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MATEMATICA BAT-O VINA

MATEMATICA BAT-O VINA

de admin
17 vizualizări

Simularea pentru Evaluarea Nationala i-a prins nepregatiti pe multi dintre elevii damboviteni de clasa a opta. Procentul de promovabilitate a depasit cu putin 50%, cele mai mici note fiind obtinute de copii la matematica. Si la limba si literatura romana au fost aproximativ 1400 de elevi care nu au reusit sa obtina o nota de trecere.

https://www.youtube.com/watch?v=_0F_Gr0LiwM

Elevii damboviteni de clasa a opta au obtinut rezultate mediocre la proba de matematica. Doar 36,79% in cei aproximativ 4500 prezenti au trecut simularea. Procentul a fost ridicat in schimb de cei 20 de elevi care au luat note de zece la limba si literatura romana si cei peste 400 cu note intre 9 si 9,99. Insa si aici unii dintre copii nu au luat in serios examenul si au obtinut o nota sub 5. Per total, la simularea pentru Evaluarea Nationala din vara acestui an elevii damboviteni de clasa a opta au obtinut un procent de promovabilitate de 53,43% la cele doua materii.
Reprezentantii Inspectoratului Scolar se arata nemultumiti de rezultatele de la matematica, in special, dar spun ca mai au timp sa apese pedala acolo unde este necesar. Astfel, profesorilor de la clasa li se va cere sa puna la punct un program de remediere, sa fie acordate sedinte de pregatire in scoli, fara sa implice costuri din partea parintilor.

Corina Slămnoiu/ Mădălin Anca

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe