PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MICII FERMIERI RAMAN FARA AJUTOARE?! – VIDEO

MICII FERMIERI RAMAN FARA AJUTOARE?! – VIDEO

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Lovitura pentru micii fermieri. Masura 141 nu beneficiaza de realocari de fonduri si nici nu se stie daca va fi regasita in aceeasi formula de anul viitor. Insa, agricultorii damboviteni care au apucat sa depuna cereri in anii trecuti si au proiecte aprobate sunt asteptati cu solicitarile de plata pentru cele cinci transe acordate. Termenul limita este de 30 de zile lucratoare.

Pentru a nu pierede banii pe Măsura 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi – subzistenţă” fermierii trebuie sa tina cont singuri de data la care trebuie sa se prezinte cu cererile de plata Pentru transele 1,2,3,4 si 5. Solicitarile se depun in aceste zile fie la consultanta agricola, fie individual.

Cat despre o noua sesiune  de depunere proiecte pe Masura 141 anul acesta nu poate fi vorba. Nu se stie nici de anul viitor, in conditiile in care ministerul Agriculturii Daniel Constantin a declarat ca nu ar fi deschis aceasta masura niciodata, daca la acel moment  era ministru. In opinia dumnealui ajutorul dat micilor femieri nu a adus si nu va aduce vreun beneficiu, ci doar va intretine o activitate mica in gospodaria familiilor. Urmeaza ca in prima parte a anului 2014 Ministerul Agriculturii  sa transmita la Bruxelles formele de sprijin pentru anii 2014-2020 si de abia apoi sa se strabileasca si formele de sprijin viitoare.

Corina Slămnoiu/  Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe