PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MASURA IMPOTRIVA FRAUDELOR IMOBILIARE – VIDEO

MASURA IMPOTRIVA FRAUDELOR IMOBILIARE – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

A fost gasita solutia pentru reducerea fraudelor imobiliare sau cel putin asa se lauda autoritatile! Din 10 august, pentru orice tranzactie de vanzare sau cumparare de case sau apartamente, va fi eliberat un singur act notarial autentic. Acesta va ramane in arhiva notarilor, iar cumparatorii si vanzatorii vor primi copii legalizate, astfel incat semnaturile sa nu mai poata fi falsificate. Pana sa fie modificata legea, acestia primeau cate un exemplar original al contractului. Ce se va intampla cu actele incheiate anterior schimbarii legii, aflati in minutele urmatoare.

Legea 36/1995 a fost modificata prin securizarea semnaturilor vanzatorilor si cumparaturilor, care participa la o tranzactie imobiliara. Printr-un ordin al ministrului justitiei, aparut in Monitorul Oficial pe data de 1 august, se face trecerea la actul notarial autentic unic. Scopul modificarilor legislative este de stopare sau macar de reducere a tranzactiilor imobiliare frauduloase. Pana acum, cumparatorii si vanzatorii primeau cate un exemplar original al contractului, semnat si stampilat de catre notar. Din 10 august, va exista un singur act notarial autentic, care va ramane in arhiva notarului, dupa semnarea lui. Vanzatorii si cumparatorii vor primi copii legalizate dupa acesta, daca le solicita. Duplicatul nu va purta insa semnatura partilor, ci doar a notarului. In acest fel, la institutii vor fi folosite numai copii legalizate, fara sa mai existe posibilitatea de falsificare a semnaturilor.

Modelul a fost preluat de la notariatul francez, cu o vechime mare in acest domeniu.

Important de precizat este faptul ca toate contractele si actele incheiate anterior acestei modificari legislative nu isi pierd valabilitatea. Notarii vor putea emite in continuare copii legalizate dupa acestea.

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe