PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MICII FERMIERI VOR APROVIZIONA ROMÂNII DE SĂRBĂTORI

MICII FERMIERI VOR APROVIZIONA ROMÂNII DE SĂRBĂTORI

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Au făcut efoturi mari pentru a trece cu bine de criza provocată de virusul pestei porcine și acum se pregătesc să-i aprovizioneze pe români de sărbători. Vorbim despre micii fermieri cei care cunosc foarte bine greutățile de zi cu zi și s-au gandit ca anul acesta să nu crească nici măcar cu un 1 leu prețul cărnii de porc de Crăciun, asta deși piața dictează creșteri spectaculoase. În Băleni, județul Dâmbovița, Marius a investit de cinci ani într-o mică fermă și anul acesta vine în sprijinul consătenilor săi.
Marius Iulian este un tânăr fermier de 28 de ani din Băleni. În urmă cu cinci ani a accesat fonduri europene și s-a apucat să investească într-o mică fermă cu porci și vaci în comuna sa natală. A muncit foarte mult la început dar acum se bucură de roadele muncii. În fiecare an aprovizionează localnicii din comună cu porci numai buni pentru sărbători. Anul acesta pesta porcină i-a dat mari emoții. A făcut însă efoturi pentru a-și securiza ferma și a luat toate măsurile pentru a evita apariția virusului în exploatație. Acum pune la vânzare 25 de porci.
Tânărul spune că nu va scumpi porcii anul acesta, deși piața indică o creștere a prețurilor. Are clienți fideli și spune că se gândește și la oamenii care au rămas fără animale din cauza virusului.
Porcii sunt crescuți în mod tradițional, ecologic, fără substanțe ajutătoare, doar cu furaje.
Specialiștii estimează anul acesta creșteri spectaculoase la prețul cărnii de porc în apropierea Crăciunului. Un kilogram va ajunge să coste și 13 lei în piețe.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe