PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MICROBUZE ȘCOLARE, DOAR PENTRU UNII – VIDEO

MICROBUZE ȘCOLARE, DOAR PENTRU UNII – VIDEO

de admin
84 vizualizări

Dupa ce scolile si primariile au facut cereri peste cereri pentru microbuzele scolare iar mii de elevi au fost nevoiti sa parcurga pe jos, ani la rand, kilometri intregi pentru a ajunge la unitatile de invatamant, Guvernul Romaniei a achizitionat in final cele 100 de microbuze promise intr-o prima etapa. Din pacate vestea buna vine doar pentru unii. In judetul Dambovita spre exemplu, au ajuns doar 4 microbuze pentru localitatile Branistea, Matasaru, Tartasesti si I.L. Caragiale. In total au fost solicitate 17 masini pentru elevi in aceasta etapa, insa unii mai au de asteptat. Problema este ca unele localitati au nevoie de microbuze 4×4 si desi este urgent, cererile lor nu au putut fi rezolvate.
Primele 100 de microbuze şcolare achiziţionate de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, ajung la primăriile din ţară. Judeţului Dâmboviţa i s-au repartizat, în prima etapă, 17 microbuze, însă a primit doar patru dintre ele, pentru restul existand promisiunea ca vor veni pana in toamna. In total au fost facute 29 de solicitări de microbuze, dar în prima etapă, în perioada iulie-septembrie 2014, au fost aprobate doar cele 17.
Bucuria nu va fi si de partea elevilor care invata fie in zonele montane fie in zone in care infrastructura lasa de dorit, desi acestia au cea mai mare nevoie de mijloace de transport. Este vorba despre localitatile Bezdead, Cândeşti, Corbii Mari, Petreşti, Pietroşiţa, Răzvad, Runcu şi Vârfuri. Unele au solicitat microbuze 4×4 si momentan vor ramane doar cu speranta.
Primarul din Runcu spune ca pana acum a fost nevoit sa inchirieze masini, dar in anul scolar urmator nu mai sunt bani si in lipsa microbuzului de la Guvern, copiii risca sa nu mai poata merge la scoala.
In Arges, în prima etapă, vor fi livrate 18 microbuze, ce vor asigura transportul şcolar pentru elevii din comunele Albota, Bascov, Băiculeşti, Bârla, Budeasa, Ciofrângeni, Coşeşti, Dârmăneşti, Dragoslavele, Izvoru, Leordeni, Mălureni, Merişani, Mihăeşti, Mozăceni, Priboieni, Răteşti şi Stoeneşti, urmând ca în cea de-a doua etapă, ce se va derula în perioada octombrie – decembrie, să mai fie repartizate încă 22 de microbuze. Scolile din mediul rural din judetul Calarasi vor primi 24 de microbuze scolare. In prima etapa vor fi repartizate 11 microbuze scolare. In cea de-a doua etapa, ce este estimata ca se va desfasura in perioada octombrie-decembrie 2014, vor fi repartizate 13 microbuze.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe