PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MII DE DÂMBOVIŢENI SE ÎNARMEAZÃ – VIDEO

MII DE DÂMBOVIŢENI SE ÎNARMEAZÃ – VIDEO

de Andrei Oprescu
88 vizualizări

Scandalul de la Doicesti arata inca o data cat de periculoasa poate fi o arma, pe mainile cui nu trebuie! In ultimii ani, a crescut numarul celor care obtin permis de port-arma, pentru a se simti in siguranta. Cum ramane insa cu siguranta dambovitenilor, daca un individ scoate pistolul intr-un loc public si trage mai multe focuri de arma? S-a tot vorbit despre inasprirea conditiilor pentru cei care vor sa detina o arma. Si in prezent ai nevoie de un dosar stufos si de nenumarate avize, insa seriozitatea testarilor psihologice la care sunt supusi amatorii de arme ridica multe semne de intrebare, in conditiile in care unii indivizi ajung sa foloseasca pistoalele in plina strada, punand in pericol viata unor oameni nevinovati. In acest an, in Dambovita, zeci de persoane au ramas fara arme. In 36 de cazuri, oamenii nu vor mai putea pune mana niciodata pe un pistol sau o pusca, pentru ca permisul de port-arma le-a fost anulat. Motivul: reprezinta un pericol public sau au fost condamnati pentru o infractiune.

Raman insa aproape 3800 de damboviteni care detin o arma in mod legal. In 1800 de cazuri vorbim despre o arma letala! Daca ai 18 ani si aduni cateva zeci de acte: avize psihologice, certificate medicale, platesti o taxa de autorizare si faci un curs de instruire, poti sa obtii dreptul de a detine o arma de foc. In cazul celor neletale, lucrurile sunt mai simple, pentru ca nu este nevoie de cursul de instruire. Din pacate, obtinerea permisului de port arma se dovedeste pentru unii indivizi o formalitate, si nu o testare riguroasa, in conditiile in care ajung sa foloseasca pistoale in locuri publice, unde pot rani oameni nevinovati, care au doar ghinionul de a se afla in locul nepotrivit, la timpul nepotrivit. Scandalul cu focuri de arma de la Doicesti nu este singurul inregistrat in acest an in Dambovita. In urma cu numai patru luni, scene ca in Vestul Salbatic au avut loc chiar in fata Inspectoratului Judetean de Politie Dambovita. Atacat de catre rivali, un individ a tras in aer patru gloante de cauciuc. Si in acest caz, arma era detinuta legal. In urma cu un an, intr-un bar din Dambovita, din cauza unei fete, trei barbati s-au luat la cearta, iar unul dintre ei a scos pistolul si a tras de trei ori. Doua proiectile l-au lovit pe unul din rivali, care a ajuns la spital.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe