PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SUTE DE COPII NEGLIJAȚI SAU ABUZAȚI – VIDEO

SUTE DE COPII NEGLIJAȚI SAU ABUZAȚI – VIDEO

de Andrei Oprescu
150 vizualizări

Sute de copii din judetul Dambovita ajung sa fie neglijati, exploatati sau abuzati de proprii parinti! A crescut alarmant numarul apelurilor la Telefonul Copilului, unde sunt sesizate astfel de cazuri. In mai putin de jumatate insa, autoritatile iau masuri radicale: minorii sunt preluati din familii si ajung in grija statului. Chiar daca isi condamna copiii la saracie lucie sau la abuzuri, multi parinti fac adevarate scandaluri, in fata echipelor de la Protectia Copilului. Rezolvarea acestor cazuri nu se poate face decat in instanta.

Cateva sute de copii din judetul Dambovita isi duc traiul pe strazi, trimisi de proprii parinti la cersit sau la munca, desi ei nu au ajuns inca la varsta majoratului. Altii sunt condamnati sa sufere de frig sau de foame. Desi parintii lor nu ii pot intretine si nu le pot oferi conditii decente, se considera stapani pe viata lor! Sute de minori isi traiesc astfel copilaria in lacrimi. Multi sufera in tacere ani de zile, pana cand cazurile lor ajung in atentia autoritatilor. In prima jumatate a anului, 200 de sesizari au fost primite la Telefonul Copilului, referitoare la situatii de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor. 45 de copii au fost preluati din familie, ajungand in centre sociale sau la asistenti maternali. Patru dintre ei sufera de un handicap grav.

In aproape 170 de cazuri insa, copiii au ramas in familii, urmand ca situatia lor sa fie monitorizata de autoritatile locale. De cele mai multe ori, parintii, chiar daca s-au transformat in calai pentru copii lor, refuza interventia autoritatilor. In aceste situatii, numai instantele de judecata pot veni in ajutorul micutilor.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe