PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MINCIUNI PE BANDĂ RULANTĂ LA CATD

MINCIUNI PE BANDĂ RULANTĂ LA CATD

de Mditv
5 vizualizări

Minciuni pe bandă rulantă la conducerea Companiei de Apă. În plină caniculă, 15.000 de persoane din localitățile limitrofe orașului Pucioasa au rămas fără apă la robinete. Oamenii sunt disperați și spun că abia reușesc săși facă provizii, în condițiile în care apa curge doar câteva ore pe noapte, după miezul nopții. Reprezentanții Companiei de Apă se încurcă în minciuni. În timp ce angajații susțin că apa se pompeaza la maximum pe conducte, conducerea Punctului de Lucru de la Pucioasa declară că există rezerve, dar nu poate fi pompată apa în cantități mari pentru ca nu rezistă conducta veche de o sută de ani. De trei săptămâni de când unele localități nu au apă deloc, nimeni nu i-a informat despre situație.

Localnicii din Priboiu, Brănești, Vulcana Pandele, Doicești trăiesc un coșmar în aceste zile caniculare. De trei săptămâni aceștia au rămas fără apă la robinete. Unii primesc doar cu porția, câteva ore pe noapte, în timp ce alții, nu primesc deloc. Oamenii au cărat apă cu gălețile și chiar și-au făcut rezerve în butoaie, dar spun că nu mai pot face față. Asta în timp ce la Pucioasa, la câțiva kilometri distanță, apa curge în voie la robinete și are o presiune cum nu s-a mai întamplat de mult timp. Până și localnicii din oraș sunt uimiți.

În schimb, chinuiți sunt cei din localitățile de lângă Pucioasa. La Brănești, oamenii privesc lung la robinete de unde nu curge un gram de apă ziua. Cei mai norocoși prind momente, însă presiunea este redusă.

Și la Priboiu situația este aceeași. Nici aici locuitorii nu au apă.

Cum oamenilor nu le-a explicat nimeni nimic, am încercat să aflăm care este motivul pentru care doar cei din Pucioasa au apă, deși toate localitățile se alimentează din același loc. Prima oprire, la barajul din Pucioasa. Aici un muncitor al companiei ne oferă prima explicație.

Mergem mai sus, la reprezentanții Companiei de Apă- Punctul de lucru Pucioasa. Aici, nimeni din conducere nu e de găsit. Directorul este în concediu, iar înlocuitorul este plecat. Am încercat să-i contactăm telefonic. După mai multe încercări, am dat de directorul Dan Predescu. Explicația acestuia se bate cap în cap cu cea de mai devreme.

O nouă minciună dacă ținem cont de anunțul făcut de reprezentanții companiei în trecut în care susțineau că în urma unei erori o bucată de 1 km de conducte lipsește și nu poate fi pusă în funcțiune instalația. În timp ce 15.000 de persoane suferă pe timp de caniculă din lipsă de apă potabilă, minciunile Companiei de Apă vin pe bandă rulantă. Oamenii susțin că nu au fost anunțați în niciun fel. Nu există afișe sau informații. Din vacanță, directorul Predescu susține că a anunțat pe site, dar nu este sigur dacă anunțul a fost postat totuși.

Așteptăm în continuare un punct de vedere oficial din partea conducerii Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița și al noului director instalat în funcție, Adrian Dumitru în privința situației disperate a locuitorilor din zona de nord a județului.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe