PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MINERII AU AJUNS ÎN DÂMBOVIŢA

MINERII AU AJUNS ÎN DÂMBOVIŢA

de Mditv
19 vizualizări

Peste o sută de mineri şi energeticieni de la Complexulu Energetic Oltenia au ajuns în judeţul Dâmboviţa. De şase zile bat la pas traseul până în capitală. Merg în marş paşnic spre Bucureşti, în încercarea de a atrage atenţia guvernanţilor asupra situaţiei dificile în care se află compania energetică. Oamenii spun că la CEO se produce energie ieftină, dar aceasta ajunge la consumatorul final şi de 3-4 ori mai scumpă. Fac popasuri noaptea, dorm în corturi şi remorci, pe marginea drumului, iar mulţi dintre ei au făcut bătături la picioare de la atâta mers.

Angajaţii CEO se află în cea de-a șaptea zi de mars. Au parcurs până acum peste 200 de kilometri. În noapte de sâmbătă spre duminică oamenii au campat la ieșirea din comuna dâmbovițeană, Mătăsaru.

Principalele nemulțumiri, la care spun ei, nu au au primit răspuns în ciuda numeroaselor demersuri, sunt prețul mare al megawatului pe care îl suportă populația, deși el se produce ieftin, dar și disponibilizările anunțate.

În localităţile prin care au trecut, ortacii au fost întâmpinaţi cu căldură de oameni. Le-au fost oferite: alimente, apă şi chiar bani. Drumul lung i-a mai făcut pe unii să abandoneze lupta, însă alți colegi de breaslă le-au luat locul, așa că numărul lor crește constant.

Cu toate suferinţele oamenii sunt determinaţi să lupte până la capăt. Dis de dimineaţă se pregătesc din nou de drum.

Minerii poartă tricouri inscripţionate cu mesajul „Salvaţi CE Oltenia” sau tricolore. Când vor ajunge în Capitală vor depunde un memorandum la Guvern, Parlament şi la Preşedinţie. Protestatarii au de gând să campeze în fața Guvernului până când demersul lor va fi luat în seamă.

CORINA ENACHE

ROBERT SLĂMNOIU

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe