PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MOS NICOLAE, MAI SARAC

MOS NICOLAE, MAI SARAC

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Sacul lui Mos Nicolae este mai gol in acest an, pentru multi targovisteni. Pentru a-i da o mana de ajutor Mosului, parintii au inceput cursa contra cronometru pentru a gasi darurile visate de cei mici. Pentru multi insa bugetul de anul acesta este mai sarac, asa ca oamenii cauta cele mai ieftine jucarii sau hainute. Comerciantii spun ca si-au luat gandul de la profit si isi vand marfa la reducere, pentru a nu ramane cu ea pe tarabe sau in magazine.

Preturile jucariilor sunt pentru toate buzunarele, se lauda comerciantii. Pentru un trenulet sau o papusa care vorbeste, parintii trebuie sa scoata din buzunare peste 100 de lei, dar se gasesc si jucarii la preturi de criza. 10 lei costa o masina de dimensiuni reduse. Parintii negociaza insa la sange cu comerciantii de jucarii. Pentru ca duc lipsa de clienti, vanzatorii se vad nevoiti sa lase din pret, numai sa nu ramana cu marfa pe tarabe. Cu cat cumperi mai mult, cu atat reducerea este mai mare.

Bugetul este unul de criza in acest an, se plang multi targovisteni. Dupa ce au luat magazinele la pas, au cumparat doar o papusa sau un joc de cateva zeci de lei. Copiii trebuie sa gaseasca insa in ghetute si cateva dulciuri, asa ca parintii se vad nevoiti sa scoata cel putin 50 de lei din buzunare. In multe familii, greul pica pe bunici. Este si cazul acestei targovistence. Ea a fost cea care a cumparat darurile de Mos Nicolae, pentru ca parintii micutilor nu isi gasesc un loc de munca.

Altii au ales daruri mai practice. Au taiat de pe lista jucariile si le-au cumparat micutilor cateva hainute.  Le-au ales insa pe cele mai ieftine.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe