PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MULT PREA SCUMP PENTRU ȚĂRANI – VIDEO

MULT PREA SCUMP PENTRU ȚĂRANI – VIDEO

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Aprovizionarea cu lemne pentru iarna a devenit un cosmar pentru tarani. Oamenii sunt nevoiti sa se imprumute de bani, pentru a-si putea cumpara o caruta de lemne, care oricum nu le va ajunge tot sezonul rece. Nemultumirea lor este ca in acest an, preturile au explodat. S-ar descurca mai usor daca ar primi ajutoare pentru incalzirea cu lemne. Legea insa nu le da dreptul la acest sprijin financiar, pentru ca, desi nu au venituri stabile, detin un tractor sau teren agricol.

250 de lei, acesta este cel mai mic pret platit pentru un metru cub de lemne, de catre oamenii din sudul judetului Dambovitei. De frica sa nu ii prinda iarna fara posibilitatea de a se incalzi, taranii se aprovizioneaza cu lemne. Problema este ca fata de anul trecut, preturile au crescut, in timp ce bugetul lor a saracit. Daca toamna trecuta un metru cub se cumpara cu 200 de lei, acum acesta este mai scump cu cel putin 50 de lei. Astfel, oamenii se plang ca nu isi permit sa cumpere decat o caruta cu lemne, cu care nu vor reusi sa iasa din iarna.

1.700 de lei este suma pe care a platit-o acest barbat pentru 7 metri cubi de lemne de foc. Va mai trebui  sa scoata alti bani din buzunar, pana la anul, iar lemnele de foc se vor scumpi si mai mult. Nu stie cum se va descurca. I-ar fi fost mai usor daca ar fi primit ajutor de la stat pentru incalzirea cu lemne. Nici el, nici sotia lui nu lucreaza si au de crescut doua fete. Nu poate beneficia de sprijinul financiar, pentru ca are un tractor si teren agricol.

Cateva mii de lei, atat ii va costa pe tarani incalzirea cu lemne in aceasta iarna. Multi spun ca nu au de unde sa plateasca acesti bani, asa ca vor trebui sa tremure de frig in case.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe