PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MUNCESC PENTRU O PÂINE PESTE HOTARE

MUNCESC PENTRU O PÂINE PESTE HOTARE

de Andrei Oprescu
17 vizualizări

Deși de câțiva ani fenomenul de emigrare afectează tot mai mult România, în țara lui Las-o mă, că merge, așa! nu s-a schimbat nimic. Românii nu au motive să se întoarcă acasă, ba chiar de la an la an au tot mai multe motive să plece să-și câștige o pâine peste hotare lăsând în țară copii și părinți care le duc dorul. Statisticile INS pe anul trecut plasează județe din Regiunea Sud-Muntenia în topul celor din care pleacă definitiv cei mai mulți români.

Îi vedem trăgând bagaje după ei în aeroporturi sau așteptând microbuzele care îi duc departe de familie și copii. Capetele plecate, mâinile bătătorite de muncă pentru străini și durerea din suflet că trebuie să lase totul și să ia calea străinătății. Este peisajul unei generații pe care România o trimite departe, peste mări și țări, pentru o pâine. Tot mai mulți români aleg să plece definitiv din țară din cauza condițiilor dificile de trai. Iar vremurile nu se anunță deloc bune. Potrivit ultimelor date actualizate de INS, în 2016, peste 22.800 de romani au emigrat definitiv în străinătate.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe