PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MUNCIȚI DE PATRONI, PLĂTIȚI DE STAT

MUNCIȚI DE PATRONI, PLĂTIȚI DE STAT

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Pentru ca firmele la care au lucrat, au intrat in insolventa, peste 1100 de damboviteni isi primesc salariile restante de la stat. Banii sunt alocati din Fondul de Garantare, dar nu mai mult de trei salarii pentru fiecare persoana. Dupa modelul disponibilizatilor de la Mechel si COS Targoviste, alte sapte firme dambovitene au cerut bani de la Fondul de Garantare. Cereri se primesc in continuare. Problema este ca nu stie cand vor fi alocate fonduri. Unele solicitari din partea societatilor comerciale au fost facute chiar la inceputul acestui an, iar angajatii isi vor primi abia acum banii pentru salariile restante.

Peste 1100 de damboviteni, jumatate dintre ei, fosti angajati ai Combinatului Metalurgic, asteapta in aceste zile sa isi primeasca salariile restante, nu de la patroni, ci de la stat. Aproape 2.500.000 de lei au fost alocati din Fondul de Garantare pentru plata creantelor salariale. Potrivit legii, orice firma aflata in insolventa poate fi ajutata de stat pentru acoperirea pe o perioada de trei luni a cheltuielilor cu salariile. Se pot plati lefurile restante, concendiul de odihna neefectuat intr-o perioada de un an si platile compensatorii, daca sunt prevazute in contracte colective de munca. Noua societati comerciale dambovitene au solicitat si urmeaza sa primeasca fondurile.

In continuare se primesc cereri pentru Fondul de Garantare din partea firmelor dambovitene aflate in insolventa. In analiza la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dambovita se afla la aceasta data dosare de la doua societati comerciale, pentru aproape 100 de angajati disponibilizati. Cei mai multi dintre ei sunt tot de la Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste.

Problema este ca nimeni nu le poate spune oamenilor cand vor primi acesti bani. Primele solicitari ajunse la AJOFM Dambovita in acest an au fost chiar din luna ianuarie. Banii in schimb au fost alocati abia dupa noua luni de zile.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe