PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MUNCITORI „TOPIȚI” DE CANICULĂ – VIDEO

MUNCITORI „TOPIȚI” DE CANICULĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
24 vizualizări

Isi trateaza angajatii ca pe niste scalvi, obligandu-i sa se lupte cu canicula, care le pune in pericol sanatatea, si chiar viata. Asta fac unii patroni damboviteni, care nu inteleg ca trebuie sa isi protejeze angajatii, care muncesc in aer liber, in aceste zile fierbinti. Legea le ofera drepturi muncitorilor, insa oamenii, de frica sa nu isi piarda serviciul, nu isi reclama patronii care ii condamna sa se lupte cu focul de caldura. Chiar si asa, patronii risca sa scoata din buzunare pana la 2500 de lei, daca sunt prinsi de inspectorii de munca damboviteni ca nu isi protejeaza angajatii de canicula.

Acest muncitor duce o adevarata lupta cu canicula. Imbracat cu echipamentul din dotare si incaltat cu cizme de cauciuc, omul face eforturi pentru a putea respira. Atmosfera de afara este sufocanta, dar nu poate renunta la lucrare, pentru a fugi intr-un loc cu umbra. Are nevoie de serviciu, asa ca nu poate pune conditii.

O alta zona a municipiului Targovistei, alti angajati care se lupta cu canicula. Chiar la ora pranzului, cand mercurul urca periculos in termometre, ei sunt in strada, aparati de soare doar de o umbrela. Stau de dimineata pana la ora 16.00 pe strada. Sunt multumiti ca au primit apa de la angajator.

Ce nu stiu acesti angajati este ca  patronii nu au doar obligatia de a le distribui apa. Legea ii sanctioneaza pe angajatori daca nu ii scutesc de a munci in aer liber, pe timp de canicula, pe salariatii care au probleme de sanatate. Ei trebuie trecuti pe alte posturi, unde nu sunt amenintati de temperaturi extrem de mari. In plus trebuie sa le acorde tuturor angajatilor pauze, in locuri umbrite sau sa reduca programul de lucru.

In aceste zile, inspectorii de munca damboviteni vor efectua controale in randul angajatorilor, iar cei care vor fi prinsi incalcand legea, risca amenzi cuprinse intre 1500 si 2500 de lei.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe