PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » N-AU SCĂPAT DE PĂDUCHI – VIDEO

N-AU SCĂPAT DE PĂDUCHI – VIDEO

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Sute de elevi cu paduchi si angina! Asta arata bilantul triajului epidemiologic efectuat de medicii scolari si cei de familie in unitatile de invatamant din fiecare judet,  la inceput de an scolar. In incercarea de a-i identifica pe elevii care sufera de boli contagioase medicii le-au examinat mainile, ochii si gatul si le-au luat temperatura scolarilor. Elevii care au fost depistati cu probleme de sanatate vor fi izolati de colegi si se vor putea intoarce la scoala numai dupa insanatosire.

Igiena precara este unul dintre motivele aparitiei numarului mare de elevi cu pediculoza, sau altfel spus, paduchi. Aglomerarea din colectivităţile de copii favorizează răspândirea infecţiilor prin contact direct sau indirect, prin obiecte utilizate în comun. Tocmai de aceea,la inceputul fiecarui an scolar sunt efectuate controale medicale in randul elevilor. Anul acesta, in judetul Dambovita in urma triajului epidemiologic s-au constatat peste 130 de cazuri de copiii cu paduchi.

Situatia nu este una tocmai fericita nici in celelalte judete vecine. Astfel, in Teleorman controalele efectuate de Directia de Sanatate Publica arata ca au fost descoperite, 106 cazuri de angine, 123 cazuri de pediculoză si alte cateva cazuri de micoza. Nici scolarii din Arges nu au scapat de paduchi.  Medicii au descoperit 274 de copii cu diverse boli transmisibile, care au fost izolaţi la domiciliu şi trataţi. Cele mai multe cazuri depistate au fost anginele. De asemenea, au fost gasiti 108 elevi cu păduchi. In judetul Prahova statisticile sunt ingrijoratoare intrucat numărul elevilor prahoveni depistaţi cu păduchi în urma triajului epidemiologic s-a dublat faţă de anul trecut. In urma controalelor din septembrie s-au înregistrat 175 de cazuri de pediculoză.

Triajul epidemiologic este esenţial pentru că un copil bolnav poate declanşa o adevărată epidemie. In cazul elevilor care au absentat controalele se vor efectua in momentul in care vor sosi la scoala.

Echipa: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe