PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NE ÎNSTRĂINĂM PĂMÂNTURILE – VIDEO

NE ÎNSTRĂINĂM PĂMÂNTURILE – VIDEO

de admin
12 vizualizări

Este oficial! Oricine va putea cumpara terenuri agricole in Romania incepand cu 11 aprilie. Actul normativ a fost publicat recent in Monitorul Oficial. Pana la adoptare, legea terenurilor agricole extravilane a fost modificata de 10 ori. Practic Romania deschide piata funciara agricola pentru toate tipurile de investitori din Uniunea Europeana.

Potrivit legii care va intra in vigoare incepand cu 11 aprilie poate cumpara teren agricol extravilan orice persoana care face parte din Uniunea Europeana. Prioritate la cumparare vor avea totusi coproprietarii, arendasii, vecinii si statul roman. Oferta de vanzare trebuie afisata la sediul primariei timp de 30 de zile si va cuprinde informatii despre teren-pret, amplasament, suprafata, categoria de folosinta si documentele cadastrale. Legea de vanzare-cumparare a terenurilor agricole a starnit numeroase controverse printre cetateni. Foarte multi oameni nu doresc ca pamantul romanesc sa fie vandut strainilor.

Vor fi permise achizitiile de teren agricol, pana la 100 de hectare, facute de persoane fizice straine. La ora actuala un hectar de teren agricol se vinde cu un pret intre 2-3.000 euro. Pretul difera de pozitia si asezarea geografica. In Romania preturile sunt de cinci ori mai mici decat in restul Europei, dar odata cu liberalizarea pietei sunt asteptate cresteri semnificative. In ultimul deceniu, preturile au crescut de 20 de ori.

Valentin Popescu

Ciprian Rusa

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe