PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NOI PERIOADE DE VALABILITATE PENTRU ROVINIETE – VIDEO

NOI PERIOADE DE VALABILITATE PENTRU ROVINIETE – VIDEO

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Noi perioade de valabilitate si tarife mai mari! Acestea sunt schimbarile propuse de autoritati pentru taxa de drum. Proiectul vizează menţinerea actualelor roviniete şi introducerea a două noi tarife – 4 euro, pentru o perioadă de 10 zile, şi 13 euro, pentru 90 de zile. Tarifele pentru vehiculele de transport marfa si transport persoane vor creste.

Noile prevederi sunt propuse de Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine. În ceea ce priveşte autoturismele, tarifele vor rămâne aceleeaşi însă pe lângă actualele roviniete (valabile 7 zile, 30 de zile sau 12 luni, la preţuri de 3, 7, respectiv 28 de euro) se doreste introducere a două noi tarife – 4 euro, pentru o perioadă de 10 zile, şi 13 euro, pentru 90 de zile.  Cele două noi tipuri de vinietă vor fi disponibile şi pentru vehiculele de transport marfă de sub 3,5 tone, la tarife de 8, respectiv 36 de euro.

Soferii de autoturisme din Dambovita sunt de acord cu introducerea celor doua perioade de valabilitate noi pentru taxa de drum pe langa cele existente, dar raman in continuare nemultumiti de infrastructura proasta din Romania care le aduce anual facturi foarte mari pentru reparatia vehiculelor.

Daca ordonanta va intra in vigoare,  vestea proasta o vor primi soferii vehiculelor de transport persoane cu 9-23 locuri pe scaune pentru care rovinieta pentru o zi va costa 11 euro, faţă de 4 euro în prezent, in aceeasi situatie vor fi si conducatorii vehiculelor de transport marfă de 3,5 – 7,5 tone. Tarife mai mari pentru rovinieta valabilă o zi vor plăti şi şoferii vehiculelor de transport marfă de 7,5 – 12 tone, de peste 12 tone cu până la trei axe, sau cei ai vehiculelor de transport persoane cu peste 23 de locuri.

ECHIPA: Cătălina Sandu /Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe