PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » OANA ANTONESCU SUSTINE COMBATEREA FUMATULUI – VIDEO

OANA ANTONESCU SUSTINE COMBATEREA FUMATULUI – VIDEO

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Comisia de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara din cadrul Parlamentului European a adoptat ieri, 10 iulie 2013, raportul referitor la  Propunerea de Directiva privind producerea, ambalarea si comercializarea produselor din tutun, cu 50 de voturi pentru, 13 voturi impotriva si 8 abtineri. Europarlamentarul Oana Antonescu saluta semnalul dat de Parlamentul european si este de parere ca si Guvernul Romaniei trebuie sa urmeze acest exemplu.

Amendamentele adoptate ieri in Comisia de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara au ca scop interzicerea comercializarii de produse din tutun ambalate atractiv, extinderea dimensiunii avertismentelor de pe ambalajele produselor de tutun pana la 75% din dimensiunea acestora, interzicerea folosirii aditivilor, inclusiv a mentolului, aditivi care fac produsele din tutun mai atractive si stabilirea unei ‘liste pozitive’ de ingrediente pe care un produs din tutun le poate contine. Totodata, membrii comisiei  au sustinut interzicerea tigaretelor slim.

Europarlamentarul Oana Antonescu si-a exprimat satisfacţia fata de rezultatul votului din comisie.„Consider ca succesul de astazi reprezinta un pas important in directia combaterii consumului de produse din tutun, noile standarde avand potentialul de a salva mii de vieti. Ma bucur ca membrii comisiei au sustinut aceste masuri si sper ca votul favorabil de ieri sa determine Guvernul Romaniei sa isi revizuiasca pozita oficiala referitoare la aceasta Directiva, pozitie intemeiata doar pe argumentele furnizate de industria tutunului. Sanatatea cetatenilor trebuie sa fie pusa pe primul loc!”, a subliniat Oana Antonescu.

 

Totodata, aceasta a aratat ca „măsurile cuprinse în Propunerea de Directiva ofera solutii adecvate de prevenire a fumatului in randul tinerilor si de a-i descuraja pe cei care fumeaza deja. Consumul de tutun reprezinta una dintre problemele majore de sanatate publica cu care tara noastra se confrunta, avand un cost social si economic considerabil care trebuie avut in vedere. Guvernul ignora cu buna stiintă realitatile sistemului de sanatate si cuantumul costurilor asociate fumatului. Este important sa se ia măsuri pentru limitarea acestui fenomen” a declarat europarlamentarul democrat-liberal.

 

Echipa: Mihai Eremia

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe