PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NOI REGULI ÎN INDUSTRIA TUTUNULUI – VIDEO

NOI REGULI ÎN INDUSTRIA TUTUNULUI – VIDEO

de admin
1 vizualizări

Noi reguli pentru comerciantii de tutun! Din luna mai a anului 2016 producătorii de ţigarete nu vor mai putea comercializa în statele UE produse cu arome, precum mentolul, iar avertismentele de sănătate vor ocupa până la 65% din suprafaţa pachetelor, noile reglementări urmând să fie transpuse în legislaţia statelor membre până în mai 2016.
Prezenta directivă intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene . Statele membre pot permite, până la 20 mai 2017, introducerea pe piață a produselor din tutun fabricate sau puse în liberă circulație şi etichetate înainte de 20 mai 2016, ţigarete electronice sau flacoane de reumplere fabricate sau puse în liberă circulație înainte de 20 noiembrie 2016 şi produse din plante pentru fumat, fabricate sau puse în liberă circulație înainte de 20 mai 2016.
Specialistii spun ca totuşi, produsele cu arome caracteristice care au un volum mai mare de vânzări ar trebui eliminate treptat de-a lungul unei perioade mai lungi, pentru a da consumatorilor suficient timp să se reorienteze către alte produse.Astfel, în ceea ce priveşte produsele din tutun cu o aromă caracteristică al căror volum al vânzărilor la nivelul întregii Uniuni reprezintă 3% sau mai mult într-o anumită categorie de produse, dispozițiile prezentului articol se aplică de la 20 mai 2020.Aroma caracteristică este definită ca aditiv care conferă miros sau gust diferit de cel al tutunului, incluzând fructe, condimente, ierburi, alcool, dulciuri, mentol sau vanilie.

Mihai Eremia

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe