PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DELTA DE LÂNGĂ BUCUREȘTI – VIDEO

DELTA DE LÂNGĂ BUCUREȘTI – VIDEO

de admin
67 vizualizări

O padure cu arbori de sute de ani, o intindere imensa de apa,rezervatii protejate, sute de specii de pasari si plante, pagini de istorie, dar si o adevarata oaza de verdeata, intr-un loc parca rupt de civilizatie! Balta Comana cuprinsa in Parcul Natural din judetul Giurgiu este a doua zona ca biodiversitate dupa Delta Dunarii. In acest loc si-a gasit sfarsitul domnitorului Vlad Tepes. Ce minunatii ascund rezervatiile parcului aflati in materialul urmator!
Situata la confluenta dintre raurile Arges si Neajlov, Balta Comana cuprinde peste 141 de specii de pasari dar si 13 specii de pesti printre care doua protejate de lege: tiganusul si cleanul. Pe langa bogatia floristica si faunistica, Balta Comana are si o incarcatura istorica legata de cel de-al doilea Razboi Mondial.
Pe langa balta, Parcul Natural Comana mai cuprinde si padurile cu arbori seculari in special stejari, declarati monumente al naturii. In interiorul padurii, este amenajat un popas numit Fantana cu Nuc de care se leaga si sfarsitul domnitorului Vlad Tepes, care şi-a pierdut viaţa în timpul luptelor cu Basarab Laiotă, care venea cu oaste turcească din partea opusă.
Mai multe despre acest loc veti putea afla in aceasta duminica, incepand cu ora 19:30 intr-o noua editie a emisiunii Jurnal de Calatorie.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe