PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NOU PROTEST AL CIOBANILOR ÎN CAPITALĂ

NOU PROTEST AL CIOBANILOR ÎN CAPITALĂ

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Un nou protest de amploare a avut loc în Capitală. Mii de fermieri și ciobani au luat cu asalt parlamentul și pare că sunt mai revoltați ca niciodată. Producătorii agricoli cer ceva ce nu s-a auzit până acum: instituţii de informare şi îndrumare în număr egal cu cele 67 de instituţii de control şi amendă.

Protestul a avut loc în Parcul Izvor din faţa Palatului Parlamentului din Bucureşti, de la ora 12.00. Organizaţia producătorilor agricoli din sectorul vegetal anunţă că mitingul este organizat de LAPAR împreună cu Federaţia ROMOVIS, Federaţia PROOVIS, Federaţia Natională a Crescătorilor de Ovine din România ( Dobrogea), Asociaţia Crescătorilor de Bovine din Judeţul Covasna, Federaţia Naţională PRO AGRO, Federaţia Crescătorilor de Bovine din România, Asociaţia Naţională a Crescătorilor de Vaci de Carne şi Federaţia Naţională CAPRIROM. Ciobanii declară că au nevoie de subvențiile oferite de stat, însă de multe ori nu cunosc pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a obține banii de la stat iar.

De cele mai multe ori fermierii investesc sume enorme așteptând vreme îndelungată să-și recupereze o parte din investiții. Lista de revendicări este următoarea: 1. Responsabilii de întârzierea subvenţiilor să suporte consecinţele; 2. Reglementarea fiscalizării (TVA, subvenţiile nu trebuie supuse fiscalizării, producătorii agricoli sunt supuşi unor abuzuri ANAF); 3. Legea etichetării produselor agroalimentare; 4. Vânzarea terenurilor agricole către străini, să fie stopată în regim de urgentă; 5. Legea Vânătorii, cea care, după „expirarea“ OUG 60/2015, blochează din nou păşunatul între 6 decembrie şi 24 aprilie şi limitează numărul de câini la turma de oi. 6. Legea 321, produse româneşti în supermarketuri. Ciobanii vor să tragă un semnal de alarmă prin acest protest și vor ca de această dată să fie oferite soluții concrete pentru revendicările făcute.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe