PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NOUL AN ȘCOLAR, IMAGINEA HAOSULUI

NOUL AN ȘCOLAR, IMAGINEA HAOSULUI

de Andrei Oprescu
28 vizualizări

10 martie 2020. Ultima zi în care elevii din România s-au așezat în bănci. Au urmat luni bune de haos, de elevi care s-au rupt total de școală, de profesori care nu au mai putut duce informațiile la copii, de o școală online cu lipsuri, incertitudini, internet care pică și un telefon la patru frați. A venit vacanța. Cel puțin trei luni de avans pentru autorități. Ministrul Educației anunța cu surle și trâmbițe că în septembrie totul va fi pus la punct. Ministrul Sănătății declara că va exista un ghid sanitar clar. 1 Septembrie 2020. Conferință comună a miniștrilor. Întrebări fără răspuns, declarații bâlbâite și un val de probleme. Ministrul Educației susține sus și tare că au creat ghiduri, metodologiile pentru examenele naționale, un nou portal și cursuri de pregătire pentru dascăli.Anisie a mai făcut referire și la testele de antrenament pentru elevii din anii terminali, la portalul educatiacontinua.edu.ro, dar și la faptul că aproximativ 94.000 de profesori au fost deja formati iar pentru altii sunt in derulare cursuri de formare. Ministrul Sănătății rostește repetat: distantare, dezinfectare, purtatul măștii. Declarațiile sale se reduc la o frază halucinantă: cu patru zile înainte de începerea școlii, unitățile vor stabili scenariul. Cât timp le va rămâne să se adapteze? Patru zile și multe lipsuri.Elevii n-au tablete, DSP-urile n-au angajați pentru cabinete medicale în școli. Școlile n-au spații de izolare și unele nici dezinfectanți, iar profesorii se tem de ce va urma.Și Consiliul Național al Elevilor a reacționat dur.

RAREȘ VOICU, PREȘEDINTE CONSILIUL NAȚIONAL AL ELEVILOR

Procesul de achiziție publică a celor 250.000 de tablete promise de către Guvernul României a fost tergiversat, iar acum, la mai puțin de două săptămâni până la debutul cursurilor, elevii care nu au avut acces la școala online pe durata stării de urgență vor fi privați din nou de acest drept.

A declarat președintele Consiliul National al Elevilor. Cele 250.000 de tablete necesare trecerii la sistemul online de educaţie nu vor ajunge în şcoli până la data de 10 septembrie, aşa cum şi-a propus Guvernul, întrucât procedura de licitaţie nu a fost gestionată eficient. Guvernul va cumpăra doar 70-80.000 de tablete, dar nici acestea nu vor ajunge la timp.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe