PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NU AU RENUNȚAT LA PROTESTE!

NU AU RENUNȚAT LA PROTESTE!

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Sindicatele din invatamant nu au renuntat la ideea organizarii unui protest la inceput de an scolar. Saptamana viitoare va avea loc o intalnire la Bucuresti, unde se va stabili calendarul miscarilor de protest. Sindicalistii au o lista lunga de revendicari, insa cea mai mare problema o reprezinta subfinantarea sistemului de invatamant. Nu se gasesc bani pentru modernizarea unitatilor scolare, pentru elevi sau pentru salariile profesorilor. Este o situatie grava, care dureaza de ani de zile si care a dus la dezastrul din sistemul educational, sustin sindicatele.

In acelasi timp, sindicalistii au cerut Ministerului Educatiei si Guvernului adoptarea in regim de urgenta a unei legi de salarizare pentru educatie, prin care salariile sa creasca substantial, pentru ca meseria de dascal sa devina motivanta. Potrivit sindicatelor, dascalii vin la catedra pe lefuri umilitoare. Un debutant, desi are studii superioare, nu primeste mai mult de 750 de lei pe luna. In acelasi timp, un dascal cu o vechime de 40 de ani si cu gradul didactic intai, abia ajunge la 2100 de lei.

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Constantinescu

 

http://youtu.be/OBhhGhpAku0

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe