PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PISTOLARII, AVERTIZAȚI DE POLIȚIE

PISTOLARII, AVERTIZAȚI DE POLIȚIE

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Scandalurile in strada sau in trafic, rezolvate cu focuri de arma, au crescut alarmant in ultimii ani. Dambovita nu duce nici ea lipsa de astfel de pistolari periculosi. Numai in acest an, doua scandaluri cu focuri de arma au fost inregistrate in judet. Fenomenul i-a pus pe ganduri si pe oamenii legii, care s-au hotarat sa iasa in strada, pentru a-i convinge pe targovisteni sa nu isi rezolve conflictele cu pusti sau pistoale. Politistii i-au avertizat pe cetateni: uzul ilegal de arma se pedepseste cu inchisoarea!

Multi targovisteni spun ca ii sperie numarul mare al indivizilor care ajung sa posede o arma. Scandalurile din ultimii ani au dovedit ca de multe ori pistoalele ajung pe mana unor persoane periculoase, in ciuda faptului ca toti cei care doresc sa obtina un astfel de permis trebuie sa treaca de o testare psihologica. Acesta este si motivul pentru care politia desfasoara o campanie de prevenire a infractiunilor la regimul armelor si munitiilor. Targovistenii au fost opriti pe strada de oamenii legii si au primit pliante cu recomandari. In plus, au fost avertizati ca folosirea unei arme, fara drept, se pedepseste cu inchisoarea.

Din pacate insa si angajatii serviciilor specializate, care din cauza profesiei, trebuie sa poarta arma, dau dovada de neglijenta. Armele le sunt furate, pentru ca le lasa nesupravegheate. Asa s-a intamplat si cu directorul Penitenciarului Targsor. A lasat pistolul in autoturism, iar hotii i l-au furat. Abia dupa doua luni, arma a fost gasita. Tinca a lucrat ca politista timp de 40 de ani si isi aminteste ce responsabilitate implica detinerea unei arme. Targovisteanca spune ca pe vremuri, regulile erau mult mai stricte.

Aproximativ 3800 de damboviteni detin in prezent o arma in mod legal. In 1800 de cazuri este vorba despre o arma letala. In acest an, zeci de damboviteni au fost dezarmati. In 36 de cazuri, nu vor mai putea pune mana pe un pistol sau o pusca, pentru ca permisul de port-arma le-a fost anulat. Motivul: reprezinta un pericol public sau au fost condamnati pentru o infractiune.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

http://youtu.be/ZoThy1M9-7s

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe