PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NU E VREME DE VACANȚĂ

NU E VREME DE VACANȚĂ

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Campania NU E VREME DE VACANȚĂ a ajuns și în comuna dâmbovițeană Hulubești unde administrația locală, proaspat constituită, dar cu probleme, a rămas cu o moștenire grea în privința unităților de învățământ. În localitatea Măgura, școala primară în care s-au investit bani mulți a fost închisă în urmă cu câțiva ani și lăsată în paragină, iar grădinița care găzduiește copiii este amplasata într-un peisaj de junglă. Cu șobolani morți pe alee și buruieni imense, clădirea cu miros înțepător în care din toamna se vor întoarce copiii are nevoie de o reabilitare urgentă.

Așa arată școala cu clasele I-IV din Măgura în care au învățat generații întregi. În urmă cu doi ani a fost închisă din cauza numărului mic de copii care veneau aici și care au fost mutați la școala de centru. Numai că, înainte cu câțiva ani, administrația locală de la acea vreme a investit în termopane noi care au îndatorat primăria și nici până în prezent nu s-a reușit achitarea lor. S-a ajuns în instanță, s-au impus penalități, astfel că termopanele au ajuns să coste circa 8 miliarde de lei vechi.

După ce copiii au fost mutați, clădirea a rămas în paragină, cu tot cu mobilierul și materialele didactice, iar termopanele cu preț de lux au fost sparte rând pe rând. La fel ca majoritatea unităților de învățământ devenite nefuncționale și aceasta se degradează pentru că nimeni nu s-a implicat pentru a-i schimba destinația.

Lângă școală se află și grădinița unde încă mai învață copiii din localitate. Cei mici au parte însă de un peisaj dezastruos, cu buruieni cât ei de mari, șoareci morți pe alee și cu încăperi cu miros îngrozitor care au nevoie urgentă de reabilitare.

În timpul care a rămas până la începerea noului an școlar, administrația locală trebuie să ia măsuri pentru ca micuții să nu se mai întoarcă în asemenea condiții. Rămâne de văzut dacă problemele oamenilor vor fi mai presus decât cele politice și dacă administrația se va pune pe treabă.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe