PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NU E VREME DE VACANȚĂ

NU E VREME DE VACANȚĂ

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

În doar câteva zile elevii vor intra în vacanță, autoritățile însă vor trebui să se trezească după o vacanță prelungită de ani de zile și să schimbe nu doar fața unităților de învățământ, ci și condițiile în care elevii vor învăța de la toamnă. Clădiri care stau să se dărâme, toalete insalubre și condiții de Ev Mediu, de asta au parte mii de elevi din Dâmbovița, iar cei mai chinuiți sunt cei din mediul rural. Aici nu sunt bani pentru investiții, nu e interes, iar educația nu este o prioritate. În campania MDITV Nu e vreme de vacanță vă prezentăm sistemul de învățământ, așa cum e el, cu bune și rele și tragem un semnal de alarmă autorităților locale. După trei luni de vara, în toamnă vom căuta schimbările. Școala din Slobozia Moară deschide campania. Aici elevii au toalete noi, dar de nouă ani, stau cu lacătul pus.

Prima oprire, Școala din localitatea dâmbovițeană Slobozia Moară. Aici directorul se mândrește cu elevii, clădirea complet reabilitată și cu rezultatele bune ale muncii profesorilor. Condițiile nu sunt însă demne de laudă. Deși suntem în 2016, elevii încă mai merg să-și facă nevoile în clădirea veche din curtea școlii ce servește drept toaletă. Nu ar fi nimic ciudat, dacă în apropiere nu s-ar afla o clădire nouă, cu termopane și mobilier de baie, dar nefuncțională. Investiția a început în 2007, dar toaletele nu pot fi folosite nici astăzi.

Pentru că elevii folosesc WC-urile din curtea școlii, conducerea încearcă măcar să le ofere minimum de igienă, așa că două chiuvete au fost montate pe holul unității ca elevii să se poată spăla pe mâini.

Clădirea, este cât de cât igienizată de femeia de serviciu, iar copiii spun că o folosesc doar când e urgent. Mai greu e atunci când plouă, sau iarna.

Mai grav este că din cauza faptului că au fost neglijate, cabinele noi s-au deteriorat, termopanul s-a distrus, iar acoperișul are nevoie de noi reparații. Altfel spus, banii investiți s-au dus pe apa sâmbetei. Primăria, în administrarea căreia se află școala și care ar fi trebui să intervină a așteptat nouă ani. Primarul spune că investiția inițială nu a aparținut primăriei, ci s-a făcut din alte fonduri atrase de Inspectoratul Școlar. Deși ar fi trebuit să se ocupe de gestionarea situației, edilul șef se scuză că nu a avut bani. De doi ani ar fi avut fonduri, dar explicația pentru nepăsare nu există.

Primarul are acum la dispoziție o vară întreagă să miște lucrurile. În toamnă, elevii speră să nu se mai întoarcă la vechile toalete și să aibă și ei parte de condițiile binemeritate.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe