PRIMA PAGINĂ » NU MAI ESTE LOC DUPA GRATII

NU MAI ESTE LOC DUPA GRATII

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Puscariile sunt mai pline ca oricand, iar banii nu mai ajung pentru intretinerea detinutilor. Fara suplimentari de fonduri, nu vor mai fi bani pentru hrana, haine si utilitati pentru detinuti. S-a ajuns in aceasta situatie si datorita numarului tot mai mare de persoane care ajung dupa gratii. La Penitenciarul Margineni, numarul detinutilor se apropie de 1000, gradul de ocupare fiind aproape dublu.

Reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor a cerut o suplimentare de fonduri. Nu mai ajung banii pentru intretinerea detinutilor, iar inchisoarele sunt la pun pas sa intre in faliment. Cheltulile cu intretinerea persoanelor private de libertate sunt mari, iar numarul detinutilor creste de la un an la altul. Asta se intampla si la Penitenciarul Margineni din Dambovita, unde sunt in prezent aproape 1000 de persoane private de libertate. Gradul de ocupare a ajuns la 182%.

Cei care se afla dupa gratii trebuie intretinuti din stat. Li se asigura cazare, hrana, haine, servicii medicale, educationale si altele. Numai pentru mancarea celor aproape 1000 de detinuti din Penitenciarul Margineni, se cheltuie pe luna 127.000 de lei, in conditiile in care norma de hrana pe zi pentru o persoana privata de libertate este 4,50 lei. La aceste cheltuieli se adauga si cele cu utilitatile. Inchisorile ar putea castiga bani din activitatile prestate de detinuti. Insa la Penitenciarul Margineni, din aproape 1000 de persoane private de libertate, muncesc numai un sfert.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

http://youtu.be/YKLlb8EB_AY

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe