PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Nu mai scapă de datorii – VIDEO

Nu mai scapă de datorii – VIDEO

de admin
9 vizualizări

In Dambovita, comunitatile locale continua sa ramane datoare catre operatorul unic, ce asigura salubrizarea judetului. Desi parteneriatul, dintre firma ce asigura preluarea, transportul si depozitarea gunoiului menajer si localitati, are o vechime de mai mult de patru ani lucrurile nu s-au schimbat. Autoritatile publice locale au datorii imense si esalonarea restantelor s-a intins deja pana la jumatatea anului 2016.
Daca in ceea ce priveste datoria catre operatorul ce asigura preluarea si transportul gunoiului menajer litigiul dintre parti pare sa se fi inchis, in sensul incare ADI Salubritate, insemnand cele 89 de localitati din judet, s-a angajat sa plateasca esalonat restanta de aproximativ 13 milioane de lei.
Mai nou a aparut si o alta restanta. De acesata dat catre operatorul unic ce asigura depozitarea gunoiului menajar in cele doua gropi ecologice din Dambovita, de la Aninoasa si Titu.In doar trei luni localitatile dambovitene, prin ADI au reusit sa acumuleze o datorie de peste 2 milioane de lei.
Asadar, la momentul actual peste 15 milioane de lei datorie a localitailor dambovitene catre cei doi operatori unici ce gestioneaza gunoiul menajer din judet.La fel de adevarat este ca nici cei doi operatori nu si-au indeplinit pana acum obligatiile in totalitate, in sensul in care, colectarea selectiva a gunoiului menajer nu a fost facuta, la patru ani distanta de la data semnarii contractului iar, in aceste conditii, valorificarea prin prelucrare a unei bune parti din aceste deseuri ramane doar o obligatie scriptica fara legatura cu realitatea.In alta ordine de idei ADI salubritate plateste insa lunar catre SC Electrica aproximativ 150.000 de lei, pentru incasarea facturilor de la abonatii din judet.
Rate ADI Salubritate Dâmbovița:
150.000 de lei/lună :SC Electrica SA( comision incasare facturi )
318.000/luna: esalonare restante operator colectare transport gunoi
90.000 de lei: esalonare restante operator depozitare gunoi menajer
Pe aceeasi factura cu cea de curent electric, bani care ar reprezenta mai mult decat rata lunara la restanta catre operatorul unic de la groapile de gunoi si aproximativ jumatate din valoareatranselor lunare la restantele platite catre operatorul unic ce asigura colectarea si transportul gunoiului menajer.

Redactor: Horia Marin

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe