PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NU SCAPĂ DE DISPONIBILIZĂRI – VIDEO

NU SCAPĂ DE DISPONIBILIZĂRI – VIDEO

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Angajatii institutiilor publice din Dambovita sunt tinuti pe jar. Vor ramane sau vor pleca acasa? Sefii directiilor s-au pus pe calcule. Cate posturi vacante desfiinteaza, pe cine pensioneaza si cati angajati trebuie concediati, astfel incat sa ramana fara 4% din personal, asa cum cere Guvernul. Potrivit sindicatelor, grav este faptul ca nu se cunosc criteriile pe baza carora se vor face aceste concedieri. In jur de 150 de bugetari ar urma sa isi piarda locurile de munca in Dambovita, in perioada imediat urmatoare.

Ordonanta de Urgenta nr. 77/2013 prevede ca 60.000 de posturi vacante vor fi desfiintate in sistemul bugetar, in intreaga tara. Cateva mii de angajati de la stat urmeaza astfel sa fie concediati. In Dambovita, in jur de 150 de angajati isi vor pierde locurile de munca. Sindicatele sunt nemultumite de aceasta masura si spun ca singura solutie gasita de autoritati, atunci cand nu sunt bani la stat, este sa se dea afara. Mai mult, nu se cunosc nici macar criteriile pe baza carora oamenii vor fi concediati.

Sefii institutiilor publice se feresc sa avanseze cifre. Unii vor trebui sa renunte la doi, trei angajati, altii vor concedia cel putin zece. Numarul celor disponibilizati se stabileste dupa desfiintarea posturilor vacante. Angajatii care au ajuns la varsta pensionarii vor pleca si ei. Daca dupa aceste masuri, se ajunge la reducerea personalului institutiei cu 4%, atunci nu se mai fac disponibilizari. In aceasta situatie se afla de exemplu Protectia Consumatorilor Dambovita. Altii, insa nu vor scapa de disponibilizari. La Directia de Sanatate Publica Dambovita cel putin trei angajati, ar trebui sa plece acasa.

De concedieri scapa in schimb Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita.

Potrivit sindicatelor, disponibilizarile din sistemul bugetar au devenit o moda in ultimii ani, dar nu reprezinta o solutie. Dambvoitenii concediati vor ingrosa randul somerilor, ceea ce inseamna noi cheltuieli pentru stat cu indemnizatiile de somaj.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe