PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VACANŢA MARE… LA ŞCOALĂ – VIDEO

VACANŢA MARE… LA ŞCOALĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Zeci de copiii care nu au posibilitatea de a merge in vacanta vor participa la activitatile de vara organizate de Scoala Mihai Viteazul din Targoviste. Proiectul “Scoala de vara”,  ajuns la cea de-a treia editie , ofera  copiiilor care provin din familii defavorizate si nu numai  sansa de a merge in excursii, de a invata lucruri noi si de a se bucura de o vacanta binemeritata. La deschiderea scolii a fost prezent si viceprimarul municipiului Targoviste, Ciprian Prisacaru.

“Scoala de vara-Scoala pentru comunitate” se desfasoara in perioada 1-10 august si se adreseaza in principal copiilor cu varsta intre 7-12 ani, cu performante scolare deosebite, dar care nu au resurse materiale pentru a putea petrece vacanta in tabere la munte sau la mare. Cea de-a treia editie a proiectului derulat de Scoala Mihai Viteazul din Targoviste in colaborare cu  Organizatia Salvati Copiii Romania a reunit anul acesta peste 50 de copiii care vor participa la ateliere de pictura, poezie, dans si creatie. Tema de anul acesta este Simfonia Florilor.

Prezent la deschiderea programului, viceprimarul municipiului, Ciprian Prisacaru, a adus in discutie problema numarului mare de copiii ai caror parinti nu isi permit sa le o ofere o vacanta, dar si importanta desfasurarii activitatilor de voluntariat.

In paralel cu activitatile Scolii de vara se desfasoara si proiectul Centre de Orientare si Resurse pentru Educatie Inclusiva derulat de Organizatia Salvati Copiii in 32 de centre din tara. In incinta Scolii Mihai Viteazul  copiii care nu au mers niciodata la gradinita beneficiaza de ajutor din partea voluntarilor in cadrul gradinitei estivale.

ECHIPA: Cătălina Sandu /Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe