PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NU ȘTIU SAU NU VOR – VIDEO

NU ȘTIU SAU NU VOR – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Aproape 300.000 de romani risca amenzi de pana la 500 de lei daca nu si-au depus declaratiile pentru veniturile realizate in 2013 . Luni, 26 mai, a fost termenul-limita pana la care formularele 200 trebuiau inregistrate la administratiile fiscale. Cu toate astea au fost destui care au lasat acest lucru pe ultima suta de metri sau nu s-au prezentat deloc.
Toti romanii care au realizat venituri, anul trecut, in mod individual sau intr-o forma de asociere din activitati comerciale, avocatura, consultanta sau drepturi de autor, a fost obligati sa treaca luni pe la Fisc, daca au vrut sa scape de amenda. Si cu ii sta romanului in fire, sa lase rezolvarea lucrurile pe ultima suta de metrii, si ultima zi de inregistrare a formularelor a strans multe persoane la ghisee.
Din experienta anilor trecuti doar 60% din romanii care trebuie sa-si declare veniturile o fac inainte de termenul limita. Restul sunt amendati de catre Fisc.
In judetul nostru, insa, se pare ca dambovitenii care detin societati comerciale s-au conformat si au depus formularul 200.
In 2013, aproape 250.000 de romani au fost amendati si au adus la bugetul statului intre 50 si 500 de lei, fiecare. Potrivit ANAF, 700.000 de persoane au obligatia sa depuna formularul 200.
Exista, insa, si foarte multe cazuri cand persoanele care realizeaza venituri nu stiu ca trebuie sa le si declare. Multi stiu ca primesc o suma de bani, din care se retine un impozit si cam atat. Nu stiu ca mai departe trebuies sa completeze acest tip de formular. Din nefericire, la realizarea controalelor, inspectorii Fiscului nu accepta astfel de scuze. Amenda se da indiferent de argumente. Contribuabili spun ca o parte din vina o poarta si autoritatile care nu ii informeaza ce datorii au catre Fisc.

Ilona Rotaru

https://www.youtube.com/watch?v=8CcDGa0qla0

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe