PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » O ALTFEL DE ARTĂ – VIDEO

O ALTFEL DE ARTĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Cinci decenii dedicate imblanzirii fierului! Damboviteanul Ovidiu Petre Dumitrescu a ales sa realizeze o altfel de arta, cea a modelarii fierului. Din metalul dur artistul a reusit sa confectioneze mobilier, balustrade, corpuri de iluminat, jardiniere, obiecte de decor dar si ornamente foarte minutioase. Indeletnicirea sa a aparut ca o provocare in incercarea de a le demonstra celor din jur ca fierul poate avea si o intrebuintare estetica pe langa cea practica. Joi, acesta a deschis usile casei sale publicului targovistean  pentru a putea admira operele in cadrul expozitiei intitulata generic „Casa Fierarului”.

Artistul dambovitean a dezvaluit jurnalistilor prezenti la eveniment cateva secrete si tehnici folosite in modelarea fierului si a recunoscut faptul ca in ultimii ani aceasta indeletnicire s-a pierdut pentru ca pe langa munca fizica dificila, este nevoie si de imaginatie si simt estetic, dar si de dedicatie si mult timp alocat.

La expozitie a fost prezent si presedintele Societatii Astronimice Romane de Meteori care a subliniat importanta artei dar si a descoperiri frumosului in lucruri banale.

Operele damboviteanului au fost expuse in mai multe orase din tara printre care Bucuresti si Sibiu si au fost achizitionate atat de romani cat si de straini care au fost fascinati de modul de lucru al artistului.

Echipa: Cătălina Sandu/ Radu Constantinescu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe