PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TINERII ŞI CONTRACEPŢIA – VIDEO

TINERII ŞI CONTRACEPŢIA – VIDEO

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Tinerilor le place să încerce. Ia atitudine! Acesta este sloganul care a marcat anul acesta Ziua Mondiala a Contraceptiei. Cu acest prilej, Directia de Sanatate Publica Dambovita, in parteneriat cu Cabinetul de Planificare familiala  din cadrul Spitalului Judetean Targoviste, desfasoara pana pe data de 15 octombrie o campanie de informare cu privire la mijloacele si metodele contraceptive in liceele si scolile postliceale din municipiu.

Ingrijorator, dar realist! Potrivit statisticilor, in Romania, dintre toate metodele contraceptive cunoscute, avortul rămâne cea mai utilizată metodă, în mare parte datorită ignoranţei şi lipsei de educaţie. Date recente publicate de OMS arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa si una dintre cele mai ridicate rate ale mortalitaţii materne. Totodata  85% dintre sarcinile adolescentelor sunt neplanificate şi anual milioane de oameni sunt infectati de boli cu transmitere sexuală din cauza neprotejării. Pentru a veni in sprijinul tinerilor, DSP Dambovita desfasoara si anul acesta o actiune de informare in liceele si scolile postliceale din municipiu sub egida Zilei Mondiale a Contraceptiei marcata pe data de 26 septembrie.

La inceput timizi, mai apoi interesati de subiect, elevii postlicealei sanitare au colaborat cu medicii din cadrul Directiei de Sanatate Publica si au primit lamuriri cu privire la efectele si  metodele de contraceptie, in special privitoare la una din metodele folosite frecvent, dar controversate, cea a pastilelor anticonceptionale.

Tinerii au avut la dispozitie si un film de prezentare a metodelor contraceptive, a situatiilor in care pot fi utilizate, dar si a reactiilor care pot aparea. Scopul campaniei a fost  de a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale şi de conştientizare a tinerelor şi tuturor femeilor de vârstă fertilă asupra riscului unei sarcini nedorite.

Echipa: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe