PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » O BUCATĂ DE PÂINE, AUR PENTRU SĂRACI – VIDEO

O BUCATĂ DE PÂINE, AUR PENTRU SĂRACI – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Indiferenta lor face ca un vis sa fie greu de realizat. Pentru multi dintre noi, nu este un efort mare sa cumparam o paine, pentru cei sarmani insa o singura bucata poate insemna doar un vis. Programul Banca de Alimente al Crucii Rosii si-a propus sa ofere hrana pentru tot mai multi romani nevoiasi. Mai greu decat in alte judete, proiectul a prins viata si in Targoviste. In trei mari magazine au fost amplasate containere, unde clientii pot dona alimente neperisabile, pentru cei care au nevoie de ele. Din pacate, apelul Crucii Rosii pare sa ii lase indiferenti pe cei mai multi targovisteni. Putini sunt cei care lse indura sa lase o punga de faina sau o sticla de ulei pentru sarmani.
In Dambvoita, inceputul a fost greu pentru un program care isi doreste sa scape lumea de foame: Banca de Alimente. Primul obstacol intampinat de Crucea Rosie Dambovita a fost sa ii convinga pe reprezentantii marilor magazine sa participe la acest proiect. Dupa o perioada, un mare magazin a spart gheata si a permis colecta de alimente, in containerele speciale. Acum, in Targoviste, clientii care fac cumparaturi in trei supermarket-uri, pot dona alimente pentru acest program. Din pacate, apelul organizatiei umanitare pare sa ii lase indiferenti pe oameni. Putini sunt cei care doneaza cateva alimente.
De la inceputul acestui an, Crucea Rosie Dambovita a distribuit pachete cu alimente pentru 300 de familii defavorizate. Doar 50 dintre ele au fost donate in supermarket-urile din Targoviste. In acest timp, la Crucea Rosie sunt peste 200 de cereri venite din partea unor familii sarmane, care au cerut ajutor, pentru ca nu au ce sa puna pe masa. Daca strigatul lor ar fi auzit de targovisteni, atunci suferinta acestor adulti si copii, ar putea fi alinata.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe