PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » O LECŢIE “DULCE” DE BUNĂTATE

O LECŢIE “DULCE” DE BUNĂTATE

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

O bunică s-a transformat într-o adevarată profesoară pentru elevii de liceu. Bătrâna i-a învăţat să facă placintă sârbească, participând astfel la o acţiune caritabilă inedită. Prăjiturile făcute de adolescenţi au fost vândute, iar banii strânşi vor ajunge la semenii lor, care nu sunt la fel de fericiţi.

O clasă din cadrul Liceului Ion Heliade Rădulescu s-a transformat într-o adevărată cofetărie, al cărui personaj principal este bunica Florica. Deşi bătrâna consideră că meseria se fură nu se învaţă, aceasta le-a desluşit tinerilor secretele tradiţionalei plăcinte sârbeşti.

Pentru bunica Florica reţeta este simplă.

Elevele de liceu i-au fost ajutoare de nădejde.

Chiar dacă plăcinta sârbească le-a cam dat bătăi de cap, elevele de la Liceului Ion Heliade Rădulescu s-au întrecut în a face cele mei bune prăjituri. Acestea au fost expuse spre vânzare în cadrul unităţii de învăţământ, iar banii strânşi vor ajunge la cei peste 400 de copii aflaţi în grija preotului Tănase, la Valea Plopului.

Acţiunea caritabilă a elevilor s-a bucurat de un real succes. Atât colegii lor, cât şi cadrele didactice au stat la coadă pentru a cumpăra prăjituri.

Acţiunea caritabilă pentru copiii de la Valea Plopului a devenit deja o tradiţie pentru elevii târgovişteni, ajungând la cea de-a patra ediţie. Din experienţele anterioare, adolescenţii ştiu deja că vor strânge aproximativ 1000 de lei pentru cei nevoiaşi, iar în acest an, bunica Florica şi gustoasa plăcintă sărbească vor rotunji profitul considerabil. Cuptorul din sala de clasă a mers la foc continuu toată ziua.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe