PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » O NOUĂ STAȚIUNE TURISTICĂ

O NOUĂ STAȚIUNE TURISTICĂ

de Andrei Oprescu
45 vizualizări

La Molivișu, în Argeș, vor fi construite șapte pârtii de schi

Un teren in suprafata de 11,4 hectare, proprietate a comunei Arefu din judetul Arges, situat la 67 km distanta de Pitesti a fost scos definitiv de Guvern din fondul forestier national. Vegetatia forestiera va fi defrisata pentru realizarea unei infrastructuri de turism care va apartine viitoarei statiuni turistice Molivişu, o alternativa turistică a nordului Argesului la Valea Prahovei, cu sapte partii de schi.

Scoaterea terenului din fondul forestier national,pentru pârtia de schi A1 în zona turisticã Ghiţu-Molivişu a fost decisã prin hotãrâre aprobatã în ultima sedintã de guvern. Conform actului normativ,comuna Arefu va oferi în compensare alte douã terenuri,pe care sã le  împãdureascã în maximum douã sezoane,iar pamantul in cauza va fi scos din fondul forestier fãrã plata obligatiilor bãnesti,în baza programului national „Schi pentru România”.

Pavel Bârlă, presedinte Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Molivişu

Statiunea Molivişu din judetul Arges va fi dotatã cu sapte pârtii de schi dispuse pe versantul nordic al masivului Ghiţu,pentru început urmând sã fie construite di amenajate douã pârtii,si anume A1,cu o lungime de 1.100 metri si un grad de dificultate de la mediu la ridicat si A2,cu o lungime de 342 metri si un grad de dificultate usor.Prezenta unor partii

de schi in zona este o mana cereasca pentru localnici care spera ca localitatea lor sa fie luata cu asalt de turisti.

Proiectul a demarat in anul 2009,dar de atunci el a fost blocat din cauza procedurilor greoaie pentru scoaterea terenurilor din fondul forestier,ceea ce a împiedicat defrisarea terenului.Comuna Arefu este fără îndoială una dintre zonele cu mare potenţial turistic în Argeş.Pe lângă peisajul superb şi aerul tonic,câteva din emblemele turismului argeşean din proximitate,cum ar fi cetatea Poienari,barajul Vidraru sau Mănăstirea Curtea de Argeş se regăsesc aici sau în imediata apropiere.

Zona este străbătută de drumul DN 7C-Transfăgărăşan,al doilea ca altitudine în România,după Transalpina,şi unul dintre cele mai spectaculoase trasee europene.

 

REPORTER CRISTI IONICA

IMAGINE  CRISTI DUMITRU

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe