PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BAC-UL, O HARABABURĂ – VIDEO

BAC-UL, O HARABABURĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Nici examenele nu mai sunt ce au fost odata! Bacalaureatul de anul acesta se anunta de pe acum a fi unul sortit esecului. Asta pentru ca in timp ce ieri sindicalistii din invatamant anuntau ca vor boicota examenul, prin refuzul de a corecta lucrarile si de a supraveghea elevii din cauza ca nu sunt remunerati corespunzator , mii de tineri din tara au dat bir cu fugitii de la inscrieri, cei mai multi dintre ei pentru ca nu se simt pregatiti! Tinerii se tem ca daca vor sustine bac-ul in prima sesiune, vor pica.  Pentru altii, diploma de bacalaureat nu mai prezinta niciun interes. Se multumesc cu diplomele tehnice, care le sunt suficiente pentru a se angaja.

Nemultumirile profesorilor legate de indemnizatiile de mizerie dar si de nerespectarea promisiunilor de salarizare ar putea duce la boicotarea examenului de bacalaureat dar si a evaluarilor nationale care vor incepe luna aceasta, daca reprezentantii Ministerului Educatiei nu vor gasi o solutie pentru aceste probleme.

Si dupa zicala Asa dascali, asa elevi! nici tinerii nu s-au aratat interesati de examenul maturitatii. Zeci de mii de absolventi de clasa a XII-a din toata tara au chiulit de la inscrierile pentru sesiunea iunie-iulie. In judetul Dambovita examenul de bacalaureat s-a dovedit o sperietoare pentru 200 de elevi. Si in Giurgiu 221 de elevi nu s-au inscris pentru aceasta sesiune.  Si daca in judetele din Regiunea Sud Muntenia numarul absolventilor care au spus PAS bacalaureatului sunt de ordinul sutelor, in alte judete din tara numarul lor este foarte mare, chiar alarmant. Este exemplul judetelor Timis si Constanta unde au fugit de bac peste 1000-1500 de absolventi. Anul trecut promovabilitatea in prima sesiune de bacalaureat doar jumatate dintre candidati au promovat. Astfel, in Dambovita rata de promovabilitate a fost de doar 46,81%, Teleorman 35,22% , Giurgiu 39,5%, Prahova 60%, Arges 57%, Calarasi-48,32%.

Promovabilitate bacalaureat 2013

Dâmbovița- 46,81%

Teleorman -35,22%

Giurgiu -39,5%

Prahova -60%

Argeș -57%

Călărași -48,32%

 

Reporter: Cătălina Sandu

Imagine: Răducu Rădoi

 

https://www.youtube.com/watch?v=zh3WN-3xPGc

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe