PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » O NOUĂ ZI CU EMOȚII – VIDEO

O NOUĂ ZI CU EMOȚII – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Ultima zi cu emotii pentru elevii clasei a –II-a! Cei mici au sustinut astazi evaluarea nationala la matematica si ultima din aceasta serie. Exercitii de adunare si scadere si cateva probleme care sa starneasca imaginatia copiilor. Acestea sunt cateva dintre cerintele examenului. Notele nu vor fi puse in catalog, ci vor fi discutate cu parintii si cu elevii la nivelul scolii, pentru a remedia din timp eventualele probleme. Maine, 5 iunie, vor incepe testarile elevii de clasa a VI-a.
Peste 200.000 de elevi de clasa a II-a din toata tara au trecut miercuri de ultimul hop: testarea cunostintelor la matematica dupa modelul testelor PISA. Evaluarea s-a desfasurat in clasa in care invata elevii in mod obisnuit, acestia nu au fost separati cate unul in banca, insa testele s-au dat pe mai multe numere, astfel incat doi elevi care au stat unul langa celalalt sa nu aiba subiecte asemanatoare. Cerintele nu le-au dat prea multe batai de cap elevilor de clasa a II-a de la Liceul de Arte Balasa Doamna din Targoviste.
In opinia profesorilor subiectele de la limba romana au fost mai dificile, insa timpul acordat pentru rezolvarea cerintelor a fost suficient.
Chiar daca notele nu vor fi puse in catalog, profesorii spera ca rezultatele acestor examene vor oferi informatii despre nivelul elevilor.
Evaluarile nationale vor continua pe data de 5 iunie cu testarea cunostintelor elevilor de clasa a VI-a la limba si comunicare, iar pe data de 6 iunie la matematica si stiinte ale naturii.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

http://youtu.be/kwz3gtciqSI

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe