PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MORȚII PRIMESC BANI DE LA STAT – VIDEO

MORȚII PRIMESC BANI DE LA STAT – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Statul plateste ajutoare pentru morti! In Dambovita, in urma unui control efectuat de Inspectia Sociala, au iesit la lumina lucruri revoltatoare. Zeci de alocatii pentru copii, indemnizatii pentru bolnavi de HIV si ajutoare sociale au fost platite, desi persoanele sunt decedate. Prejudiciul este insa de ordinul sutelor de mii de lei, pentru ca alti 450 de oameni au incasat prestatii sociale de la stat, declarandu-se mai saraci decat sunt. Ancheta este inca in desfasurare. Cei care au incasat ilegal banii nu vor dormi insa linistiti. Pentru ca au declarat venituri false, vor da banii inapoi, dar risca sa ajunga si la inchisoare.
In primele patru luni ale acestui an, Serviciul Inspectie Sociala din cadrul AJPIS Dambovita a efectuat un control, in urma caruia au iesit la lumina nereguli greu de crezut.
Prestații sociale plătite pentru persoane decedate, insdemnizatii de hrana pentru bolnavi de HIV, incasate ilegal, iar lista neregulile poate continua. La alocatia de stat spre exemplu, in 13 cazuri inspectorii AJPIS au suspiciuni ca banii au fost platiti pentru persoane decedate.
Alte 10 cazuri se inregistreaza la alocatia pentru sustinerea familiei. Tot aici, cei mai multi bani incasati ilegal au fost din cauza ca oamenii nu si-au declarat corect veniturile, 120 de astfel de situatii.
Cele mai mari nereguli raman insa la ajutorul social, 240 de cazuri, in 32 de situatii fiind vorba despre ajutoare platite persoanelor decedate.

Pana acum, inspectorii social au taiat aproape 170 de prestatii, restul fiind trimise spre cercetare la Agentia Nationala de Plati si Inspectie Sociala. Prejudiciul calculat pana acum in Dambovita se ridica la 260.000, dar va creste dupa finalizarea anchetei.
Acum cei care au incasat banii ilegal nu numai ca sunt buni de plata, pentru ca vor restitui tot ce au primit fara drept, dar vor raspunde si in fata legii. Dupa finalizarea anchetei, vor fi sesizate organele de cercetare penala, iar cei vizati pot raspunde pentru fals si pot ajunge chiar dupa gratii.
Nereguli au fost descoperite si la plata indemnizatiei pentru cresterea copilului. Peste 60 de parinti si-au luat concediu de crestere a copilului, desi legea nu le oferea acest drept, pentru ca nu aveau o vechime de 12 luni in munca. Peste 40 de parinti au fost prinsi ca luau bani de la stat penrtu a-si creste micutul, dar realizau si alte venituri.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

http://youtu.be/PMYcDwYF9aY

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe