PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » O RAZĂ DE SPERANȚĂ – VIDEO

O RAZĂ DE SPERANȚĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
59 vizualizări

O viata, au impartit aceeasi camera si aceeasi durere. Acum a venit momentul sa zambeasca impreuna, la gandul ca exista o speranta pentru ele si ca nu sunt singure pe aceasta lume. MDI TV v-a prezentat drama pe care o traiesc doua surori din Runcu, Dambovita: sunt prizoniere in propriul trup. De cand s-au nascut, sufera de un handicap grav. Nu isi pot folosi mainile si picioarele. Cea mai mica, in varsta de 18 ani, viseaza in fiecare noapte ca se va gasi cineva sa ii schimbe viata, ajutand-o sa faca mai multe interventii chirurgicale. Dupa ani intregi, cand nimeni nu le-a auzit strigatul de ajutor, au parte in sfarsit de o speranta. Autoritatile s-au aratat interesate sa plateasca transportul pana la spitalul din Mangalia si au deschis doua conturi, unde oamenii cu sufelt mare pot dona un banut pentru cele doua surori.

Magda a implinit 18 ani. De cand a venit pe aceasta lume, a aflat ce este durerea. Sufera de o boala grava si nu isi poate misca mainile si picioarele, asa cum trebui. Si-a dat seama de cand avea cativa anisori ca ea nu va fi niciodata ca alti copii de varsta ei. Ii vedea alergand si ar fi vrut sa fuga dupa ei. Nu a putut niciodata. Merge si acum numai in genunchi.

Dar la fel de rau ca handicapul de care sufera, o doare rautatea celor din jurul ei. Niciodata nu a avut prieteni. Povesteste plangand ca toti copiii s-au ferit de ea. Le era teama si sa o atinga. Singurii care i-au trecut pragul casei, in acesti ani au fost preotul si un profesor.

Singura care ii poate intelege durerea fara margini este sora ei, Andreea. La 23 de ani si ea se lupta cu aceeasi boala nemiloasa. Si ea este aproape imobilizata. Si ea trece in fiecare zi prin acelasi chin: se simte prizoniera in propriul trup.

Cele doua surori nu au incetat sa spere insa intr-o minune si sa viseze cu ochii deschisi ca viata lor se va schimba in bine. Magda viseaza sa ajunga medic pediatru, iar Andreei i-ar fi placut sa fie invatatoare pentru copiii cu dizabilitati. Pot reusi sa isi schimbe destinul cu ajutorul nostru, al tuturor. Fetele au nevoie de mai multe interventii chirurgicale, pe care familia nu si le permite. Viceprimarul din Runcu s-a oferit sa suporte costurile cu transportul la spitalul din Mangalia. Fetele au nevoie de bani si pentru operatii, de aceea le-a ajutat sa isi deschida doua conturi unde pot primi donatii.

Cele doua surori mai cred inca in minuni. Au vazut deja ca dupa o viata in singuratate, s-au gasit oameni care sa le intinda o mana de ajutor, care sa le sustina macar moral, sa le daruiasca un zambet si o vorba de alinare. Oamenii cu sufelt mare, care vor sa le ajute pe cele doua surori sa nu mai fie prizoniere in propriul trup, pot face donatii in conturile:

Dobre Andreea: RO 09 RNCB 0129140578570001

Dobre Maria Magdalena: RO 92 RNCB 0129140578050001

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe