PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INVESTESC ÎN TINERI – VIDEO

INVESTESC ÎN TINERI – VIDEO

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Tinerii fermieri primesc 400 de milioane de euro în cadrul PNDR 2014-2020

Tinerii fermieri primesc 400 de milioane de euro in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 -2020. Autoritatile au suplimentat cu peste 131 milioane de euro sub-masura “Instalarea tinerilor fermieri” fata de 2007-2013. Tinerii fermieri pot primi,anul acesta, pana la 60.000 de euro, sprijin nerambursabil care se acorda pentru o perioada de maximum cinci ani.

Potrivit Ministerului Agriculturii, masura va crea posibilitatea tinerilor fermieri rezidenti, cu un minim de cunostinte de baza, sa se instaleze ca sefi/conducatori ai exploatatiei. Prin aceasta sub-masura se urmareste si preluarea exploatatiilor agricole in mod integral de la fermierii in varsta, cresterea veniturilor exploatatiilor conduse de tinerii fermieri dar si incurajarea familiilor tinere de a se stabiliza, cu efect pozitiv asupra economiei nationale.

Sprijinul financiar va fi acordat pe baza unui plan de afaceri pentru dezvoltarea exploatatiei pe care are o va conduce. Interventia prin acesta sub-masura, va creste numarul de tineri fermieri care desfasoara pentru intaia data o activitate agricola ca sefi de exploatatie si care vor fi incurajati sa realizeze investitii.

Banii vor fi acordati sub forma de prima , pentru activitatile prevazute pentru indeplinirea obiectivelor din cadrul Planului de Afaceri pentru a facilita tanarului fermier inceperea activitatilor agricole. Sprijinul se ofera pentru activitatile prevazute pentru indeplinirea obiectivelor din cadrul Planului de Afaceri, iar detalierea costurilor eligibile se va realiza în cadrul legislativ adional. Toate cheltuielile si activitatile relevante pentru implementarea in bune conditii a Planului de afaceri aprobat, pot fi eligibile.

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri va fi acordat sub formă de primă în două tranşe astfel:
– 70% din cuantumul maxim al sprijinului la primirea deciziei de finanțare;
– 30% din cuantumul maxim al sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare.

Acordarea celei de-a doua transe este conditionata de indeplinirea implementarii corecte a obiectivelor stabilite prin Planul de Afaceri. In cazul nerespectarii planului de afaceri, se recupereaza prima transa, proportional in raport cu obiectivele realizate.

Echipa: Ilona Rotaru/Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe