PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » O VIAȚĂ „PROTEJATĂ” – VIDEO

O VIAȚĂ „PROTEJATĂ” – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Dupa ce a inaugurat centrul de tip familial de la Sotanga, ministrul Muncii, Rovana Plumb a fost in vizita de lucru si in Gura Ocnitei, Dambovita, unde functioneaza doua locuinte protejate. Aici, 17 persoane care sufera de un handicap grav au primit sansa la o viata mai buna. Conditiile pe care le au nu se pot compara cu cele dintr-o institutie de ingrijire. Aici numarul benficiarilor este redus, astfel incat sa poata fi ingrijiti cat mai bine. Cele doua locuinte sunt in reabilitare, cu bani de la Ministerul Muncii.
In Gura Ocnitei, Dambovita functioneaza Centrul de Servicii Comunitare Sfantul Andrei. Persoanele care sufera de un handicap au la dispozitie aici doua locuinte protejate, cu o capacitate de 7, respectiv 10 locuri. Reprezinta de fapt a doua casa pentru acesti oameni loviti de soarta. Aici gazduirea este ca intr-o familie, iar personalul angajat le ofera asistenta pentru o viata autonoma si activa. Cele doua locuinte protejate sunt in plin proces de reabilitare. Finisajele se degradasera, asa ca Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita a obtinut fonduri de la Ministerul Muncii, pentru reparatii si modernizari.
Lucrarile de reabilitare vor fi gata in data de 13 iunie.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe